Secrete chinezești: CEAIUL ALB

Iulia Vlad
Ce-ar trebui oare să bem la prânz, atunci când dăm iama în mâncăruri grele și grase, ca să nu le lăsăm să se transforme în "perne", în jurul taliei?

Răspunsul e simplu: două căni de ceai alb, băut la mijlocul zilei, scad absorbția grăsimilor și intensifică metabo­lis­mul. Consumat din vre­muri străvechi în China, pentru menținerea tinere­ții și a sănătății, este obținut din muguri și frunze tinere ale arborelui Camellia sinensis, rudă bună cu ceaiul negru și ceaiul verde, însă procesat la mini­mum, ceea ce îi păstrează o mare cantitate de aminoacizi și antioxidanți. Pe lângă să­nătate și pierderea kilogramelor, ceaiul alb vă va oferi și o stare de relaxare și claritate men­tală. (Se găsește în co­merț.)
Pentru a-l prepara, pu­neți pe foc o cană de apă, și când clocotește, o tra­geți deoparte. După un mi­nut, o turnați peste două lingurițe de ceai alb. Lăsați la infuzat 4-5 minute, acoperit, apoi stre­curați.