* Franţuzoaicele îşi rezervă timp pentru masă, care trebuie să fie relaxată şi niciodată pe fugă sau în picioare. Iau porţii mici şi mestecă bine fiecare înghiţitură. Un sandviş franţuzesc este compus dintr-o baghetă subţire, peste care sunt aşezate câteva feliuţe de şuncă şi bucăţele de roşii. Aşadar, e mult mai "sărăcuţ" decât varianta lui americană.
* Ele nu par interesate de produse dietetice, fără grăsimi sau zahăr, nu numără caloriile, dar nici nu sar peste mese.
* Alimentele cu multă grăsime sunt consumate ocazional, poate o dată la 2 săptămâni, şi atunci în cantităţi mici.
* Iaurtul este "prietenul" franţuzoaicelor. Ele mănâncă cel puţin unul-două iaurturi pe zi, şi înlocuiesc o masă cu un iaurt atunci când vor să mai slăbească.
* Vinul este consumat aproape zi de zi la masă, dar în cantităţi mici.
* Franţuzoaicele nu se simt "vinovate" dacă, din când în când, ciugulesc o bucăţică de prăjitură sau de ciocolată neagră. La fel, dacă la o masă "gustă" ceva mai mult, a doua zi au grijă să mănânce doar supă de legume şi iaurt.