* Franțuzoaicele își rezervă timp pentru masă, care trebuie să fie relaxată și niciodată pe fugă sau în picioare. Iau porții mici și mestecă bine fiecare înghițitură. Un sandviș franțuzesc este compus dintr-o baghetă subțire, peste care sunt așezate câteva feliuțe de șuncă și bucățele de roșii. Așadar, e mult mai "sărăcuț" decât varianta lui americană.
* Ele nu par interesate de produse dietetice, fără grăsimi sau zahăr, nu numără caloriile, dar nici nu sar peste mese.
* Alimentele cu multă grăsime sunt consumate ocazional, poate o dată la 2 săptămâni, și atunci în cantități mici.
* Iaurtul este "prietenul" franțuzoaicelor. Ele mănâncă cel puțin unul-două iaurturi pe zi, și înlocuiesc o masă cu un iaurt atunci când vor să mai slăbească.
* Vinul este consumat aproape zi de zi la masă, dar în cantități mici.
* Franțuzoaicele nu se simt "vinovate" dacă, din când în când, ciugulesc o bucățică de prăjitură sau de ciocolată neagră. La fel, dacă la o masă "gustă" ceva mai mult, a doua zi au grijă să mănânce doar supă de legume și iaurt.