Iată cele mai eficiente forme sub care puteţi consuma urzicile, astfel încât la sfârşitul curei să aveţi şi talia subţiată:
Ceai de urzici
Peste 2 linguri de urzici proaspete se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau câte 3-4 căni pe zi, între mese.
Salată de urzici
Urzicile se freacă cu puţină sare (ca să nu pişte) şi se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline. Se mănâncă câte o farfurie de salată, înaintea meselor principale.
Piure de urzici
Urzicile se fierb în apă cu sare, apoi se scurg şi se toacă pe un fund de lemn. Se pun apoi din nou pe foc, pentru 2-3 minute, se adaugă, amestecând bine, puţină făină şi câteva linguri din zeama în care au fiert. Se servesc cu hrean ras sau usturoi tocat. Se mănâncă câte o porţie, înaintea meselor principale.