Iată cele mai eficiente forme sub care puteți consuma urzicile, astfel încât la sfârșitul curei să aveți și talia subțiată:
Ceai de urzici
Peste 2 linguri de urzici proaspete se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau câte 3-4 căni pe zi, între mese.
Salată de urzici
Urzicile se freacă cu puțină sare (ca să nu piște) și se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adaugă suc proaspăt de lămâie și puțin ulei de măsline. Se mănâncă câte o farfurie de salată, înaintea meselor principale.
Piure de urzici
Urzicile se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă pe un fund de lemn. Se pun apoi din nou pe foc, pentru 2-3 minute, se adaugă, amestecând bine, puțină făină și câteva linguri din zeama în care au fiert. Se servesc cu hrean ras sau usturoi tocat. Se mănâncă câte o porție, înaintea meselor principale.