Greenpeace România învinge mafia lemnului
În copilărie, în fiecare primăvară, mâncam frunze proaspete de fag. Sunt verzi-gălbui, acrişoare, bogate în vitamina C şi folosite în salate. Toamna, parcă la întrecere cu veveriţele şi mistreţii, mâncam jir, fructul fagului, cu gust de alune, puţin amărui. De multe ori, noi, copiii, căutam să ajungem cu caprele în cele mai îndepărtate desişuri de fag, acolo unde găseam arbori monumentali, de peste 200 de ani, cu coaja netedă, de care ne lipeam frunţile şi cu care stăteam de vorbă, ca în jocul telefonul fără fir...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Sub lupa"
Afisare: 921 - 935 din 935 articole
-
Sub lupa
Numarul 414 -
Sub lupa
Numarul 413 -
Sub lupa
Numarul 411 -
Sub lupa
Numarul 410 -
Sub lupa
Numarul 409 -
Sub lupa
Numarul 408 -
Sub lupa
Numarul 407 -
Sub lupa
Numarul 406 -
Sub lupa
Numarul 405 -
Sub lupa
Numarul 404 -
Sub lupa
Numarul 403 -
Sub lupa
Numarul 402 -
Sub lupa
Numarul 401 -
Sub lupa
Numarul 376 -
Sub lupa
Numarul 374