Firma ALEVIA (Fălticeni)
Gripa
Este o infecţie respiratorie contagioasă, care nu reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea populaţiei. Însă la vârstnici, la bebeluşi sau la persoanele cu probleme cronice de sănătate, gripa poate aduce complicaţii grave, cum ar fi pneumonia. Simptomele gripei apar brusc, după două-trei zile la expunerea la virus: febră, frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, dureri de spate, braţe şi picioare. Deşi manifestările sunt asemănătoare cu cele cauzate de o răceală banală, în cazul gripei sunt mai severe şi durează mai mult.
Pentru infecţiile gripale recomandăm Gripalin, pe bază de lemn-dulce, salcie, vitamina C, propolis şi echinacea. Salcia contribuie la funcţionarea normală a proceselor de sudoraţie. Echinacea şi propolisul susţin sănătatea căilor respiratorii superioare şi ajută la menţinerea capacităţii de autoapărare a organismului. Lemnul-dulce ajută la fluidificarea secreţiilor bronşice şi contribuie la menţinerea sănătăţii cavităţii bucale şi a gâtului. Vitamina C contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Răceala
Este o boală comună, ale cărei semne le recunoaştem cu uşurinţă: dureri de gât sau înroşirea acestuia, dureri de cap, febră, înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, strănut, respiraţie dificilă pe nas. Simptomele apar la 2-3 zile de la infectare, durează între 2 şi 14 zile, iar peste 70% dintre bolnavi se vindecă în cel mult o săptămână.
Pentru atenuarea simptomelor neplăcute ale răcelilor, recomandăm să se ia din primele zile Antigripol, pe bază de salcie, echinacea şi măceşe. Salcia întăreşte sănătatea organismului în sezonul rece, iar echinacea susţine imunitatea şi rezistenţa naturală a organismului. Măceşele sunt bogate în vitamina C şi contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Bronşita
Este o inflamaţie a căilor respiratorii profunde, popular denumită "răceală la plămâni". Apare după o răceală sau ca stare agravantă, în cazul fumătorilor, manifestându-se prin tuse cronică. Bronhiile se inflamează, căile respiratorii se îngustează şi încep să secrete mai mult mucus, astfel fiind blocate. Tusea este modul în care organismul încearcă să scape de aceste secreţii, pentru a putea respira mai uşor. Principalele simptome ale bronşitei sunt: tusea, flegma şi starea de oboseală, dar şi febra uşoară, respiraţia zgomotoasă şi greoaie, dureri la nivelul pieptului, de aceea e important un diagnostic corect.
De mare ajutor în combaterea acestor manifestări neplăcute este Antitusin, pe bază de lemn-dulce, pătlagină şi valeriană. Lemnul-dulce ajută la menţinerea fluidităţii secreţiilor şi la eliminarea acestora din căile respiratorii. Pătlagina contribuie la protejarea mucoasei respiratorii, menţinând sănătatea căilor respiratorii.
Durerile în gât
Pot fi deosebit de supărătoare, mai ales dacă obligaţiile de serviciu implică discuţii îndelungate. Împotriva acestei probleme putem lupta eficient cu produsul Propolis C-Tare, pe bază de propolis, salvie şi ghimbir. Salvia este recunoscută pentru proprietăţile antibacteriene puternice şi ajută organismul în sezonul rece. Propolisul are acţiune antibacteriană, antifungică şi antivirală, ghimbirul calmează durerile şi inflamaţiile gâtului, iar vitamina C măreşte rezistenţa organismului faţă de infecţii.
Sistemul imunitar slăbit
Scăderea imunităţii nu ne poate apăra de infecţii. În plus, în caz de infectare cu diverşi agenţi patogeni, din cauza deficitului imunitar, organismul nu poate lupta cu aceştia. Aşadar, scăderea imunităţii duce la creşterea frecvenţei infecţiilor. Iarna, trebuie să ne întărim imunitatea şi să combatem afecţiunile specifice sezonului rece, pentru a putea reduce impactul acestora asupra sănătaţii.
De mare folos, în acest sens, este produsul Imunitate forte, pe bază de măceşe, propolis, gheara-mâţei şi echinacea. Flavonoidele din propolis contribuie la echilibrul microbian al întregului organism şi menţin sănătatea tractului respirator superior, "punând umărul" la creşterea rezistenţei organismului. Măceşele şi propolisul conţin antioxidanţi naturali care ajută la consolidarea sistemului de apărare al organismului împotriva efectelor radicalilor liberi. Echinacea, gheara-mâţei şi vitamina C din măceşe ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Cu ajutorul plantelor medicinale, chiar şi nesuferitele boli ale anotimpului rece pot fi uşor îmblânzite! Folosiţi produsele recomandate încă de la primele simptome ale bolii, pentru a nu ajunge la forme mai grave. Să fiţi sănătoşi!
Echipa "Alevia" (tel. 0230/544.789, 0755/155.983)
Firma PLANTEXTRAKT (Cluj-Napoca)
Frecvenţa afecţiunilor respiratorii creşte considerabil în sezonul rece. O infecţie respiratorie este o boală declanşată de un agent patogen, la nivelul tractului respirator. În funcţie de zonele afectate, acestea se împart în infecţii ale căilor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe) - cel mai des întâlnite, şi infecţii ale căilor respiratorii inferioare (trahee, bronhii) - mai rare şi mai severe.
Căile aeriene sunt expuse la agenţi patogeni: virusuri, bacterii, praf, fum de ţigară, fungi. În mod normal, organismul se apără prin intermediul sistemului imunitar (care captează şi elimină agenţii patogeni) la nivelul mucoaselor, cele mai mici particule fiind eliminate prin tuse şi expectoraţie. Un sistem imunitar slăbit în urma unor infecţii recente sau din cauza unor tratamente poate favoriza instalarea infecţiilor.
Cu toţii am experimentat simptomele neplăcute ce vestesc instalarea unei infecţii respiratorii: dureri de cap, rinoree abundentă, incontrolabilă şi iritativă, febră, frisoane, dureri de gât la simpla înghiţire a salivei, tuse, strănut, dureri musculare şi articulare şi o nevoie aproape imperioasă de a sta în pat, la căldură. În această situaţie, instituirea unui tratament simptomatic eficient este absolut necesară. Pe lângă izolarea la căldură, o alimentaţie bogată în vitamina C, bazată mai mult pe fructe, legume şi lichide călduţe îndulcite cu miere, avem la îndemână produse naturale cu efect rapid pe toate simptomele: Imunorezistan Forte şi varianta pentru copii mici, Imunorezistan Junior. Principala componentă a acestor preparate este sucul de Echinacea purpurea. Despre echinacea se ştie că are efect imunostimulator, antibacterian şi antiviral. Specific faptul că forma de extracţie a preparatului ca suc este cea mai eficientă. Sucul obţinut prin presarea la rece a plantei proaspete asigură cea mai bună extracţie a compuşilor activi.
Imunorezistan Forte, destinat adulţilor şi copiilor de peste 7 ani, pe lângă sucul de Echinacea purpurea, conţine extract de Eupatorium perfoliatum (plantă care reduce durerile de cap, durerile musculare şi osteo-articulare), extract de Pelargonium sidoides (cu acţiune antibacteriană, analgezică şi antivirală, care scurtează durata şi reduce severitatea simptomelor) şi extract de Ginseng siberian (antiastenic şi tonic general care ne ajută în activităţile intelectuale, chiar şi atunci când suntem răciţi). Pentru efecte de durată, este bine să se continue administrarea timp de 3-4 zile după îmbunătăţirea stării generale, când organismul este în stare de convalescenţă.
Imunorezistan Junior conţine în plus gemoterapicul din muguri de coacăz negru (antiinflamator şi antialergic) şi suc din fructe proaspete de măceş, cu un conţinut ridicat de vitamina C. Se recomandă continuarea curei şi în perioada de convalescenţă.
Accese de tuse - vă recomandăm un preparat natural din gama gemoterapicelor - Polygemma 3 Tuse, iar dacă sunt afectate sinusurile, Polygemma 4 Sinusuri. Gama Polygemma reuneşte mai multe combinaţii de extracte gemoterapice cu rol în susţinerea organismului la nivel respirator: Polygemma 3 Tuse, Polygemma 4 Sinusuri, Polygemma 5 Cavitate bucală şi gât, Polygemma 16 Plămâni, Polygemma 17 Imunitate.
Polygemma 3 Tuse este o combinaţie de trei extracte gemoterapice (muguri de Carpen, muguri de Călin şi mlădiţe de Caprifoi). Acest produs are efecte care se completează reciproc: scade inflamaţia, repară zonele din mucoasă distruse de germeni, are efect antialergic, elimină mucusul din căile respiratorii, ameliorează spasmul respirator şi are efect antioxidant. Datorită complexităţii sale, produsul acţionează în toate tipurile de tuse. De asemenea, susţine şi ficatul, care trebuie să funcţioneze în parametri corespunzători, pentru ca organismul să se echilibreze şi să depăşească starea de dezechilibru pe care o numim boală. În cazuri acute, se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu doza standard cel puţin 5-7 zile. În cazuri cronice sau recidivante, se recomandă o cură de o lună. Poate fi folosit şi împreună cu alte preparate, inclusiv cu un antibiotic, dacă este neapărat nevoie de acesta. Nu uitaţi să administraţi ceaiuri (tei, pătlagină) nu foarte fierbinţi, cu miere şi lămâie, iar în camera unde staţi să fie suficientă umiditate (aburi), pentru ameliorarea respiraţiei şi reducerea tusei, mai ales noaptea. Când tusea durează mult timp şi revine periodic sau este însoţită de febră mare, oboseală, vărsături, este obligatoriu un consult medical!
Dacă predominante sunt manifestările la nivel nazal (scurgeri apoase sau mai consistente), apelaţi de la primele semne la preparatul Polygemma 4 Sinusuri, care elimină scurgerile şi curăţă sinusurile nazale şi paranazale. Produsul are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi antialergică, fiind eficient şi în rinitele alergice. În cazuri acute, se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu doza standard cel puţin 6 zile. În cazuri cronice, se recomandă cure de 1-2 luni, putând reduce riscul de recidivă.
Preparatele trebuie folosite de la primele semne de boală, pentru a evita trecerea în faze mai complicate, care necesită în mod obligatoriu consult medical. Nu uitaţi şi de importanţa prevenţiei, pentru întărirea organismului, pe care o puteţi realiza cu preparatele din gama Imunogrip.
Vă dorim să treceţi cu bine şi sănătoşi sezonul rece!
Echipa "PlantExtrakt" (tel. 0800.800.433)