Are efecte puternic detoxifiante şi diuretice (de eliminare a apei în exces din ţesuturi), scade nivelul zahărului din sânge, scade pofta de alimente dulci. Regimul de slăbit cu anghinare este eficient dacă este asociat cu o dietă sănătoasă, în care se consumă legume, fructe, ouă, peşte şi lactate degresate. Eliminaţi alimentele prăjite şi cu conţinut ridicat de grăsime, zahărul, sarea, reduceţi consumul de cafea şi ceai negru.
Ceai de anghinare
Peste o lingură de frunze mărunţite de anghinare se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 minute în vas acoperit, apoi se strecoară. O jumătate din cantitatea de ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul în cursul zilei, înainte de mese. Este bine ca tratamentul să se facă progresiv, începând cu doze mici, în primele zile, ca apoi să se crească treptat.
Extract de anghinare
Păstrează cel mai bine principiile active ale anghinarei. Se găseşte sub formă de capsule, la magazine naturiste sau plafaruri. Se iau 250-300 mg de extract, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese cu o jumătate de oră.
Tinctură de anghinare
Puteţi folosi tinctură de anghinare cumpărată de la plafar sau să o preparaţi acasă, în modul următor: amestecaţi 10 linguri de anghinare uscată, transformată în pulbere (cu ajutorul râşniţei) cu o ceaşcă de alcool alimentar de 40-65 de grade. Lăsaţi preparatul la macerat, într-un recipient de sticlă închis ermetic, timp de 2 săptămâni, după care filtraţi lichidul şi depozitaţi în loc întunecos şi rece. Din această tinctură luaţi de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese, câte o linguriţă, amestecată cu puţină apă.
O cură cu anghinare durează o lună, iar după o pauză de 2 săptămâni o puteţi relua.