Însă, conform unor studii de ultimă oră, pe lângă multe alte beneficii pe care le are asupra sănătăţii, ciocolata neagră de bună calitate este un ajutor de nădejde pentru cei care vor să piardă în greutate. În cantităţi mici, adică nu mai mult de 50-60 g pe zi, ciocolata care conţine cel puţin 70% cacao (scrie pe ambalaj) reduce digestia şi absorbţia grăsimilor şi carbohidraţilor, şi astfel favorizează slăbitul. Ciocolata ajută şi la menţinerea la un nivel scăzut a senzaţiei de foame, prin faptul că echilibrează cei trei hormoni responsabili pentru controlul apetitului: insulina, leptina şi grelina. De asemenea, polifenolii care se află în ciocolata neagră reduc nivelul de stres şi ne ajută să avem o stare de spirit bună, ne scad pofta de a consuma alimente prea dulci, prea sărate sau grase.
Slăbiţi cu ciocolată neagră
Dacă încercaţi să slăbiţi, cu siguranţă vi s-a spus să staţi departe de ciocolată.
Însă, conform unor studii de ultimă oră, pe lângă multe alte beneficii pe care le are asupra sănătăţii, ciocolata neagră de bună calitate este un ajutor de nădejde pentru cei care vor să piardă în greutate. În cantităţi mici, adică nu mai mult de 50-60 g pe zi, ciocolata care conţine cel puţin 70% cacao (scrie pe ambalaj) reduce digestia şi absorbţia grăsimilor şi carbohidraţilor, şi astfel favorizează slăbitul. Ciocolata ajută şi la menţinerea la un nivel scăzut a senzaţiei de foame, prin faptul că echilibrează cei trei hormoni responsabili pentru controlul apetitului: insulina, leptina şi grelina. De asemenea, polifenolii care se află în ciocolata neagră reduc nivelul de stres şi ne ajută să avem o stare de spirit bună, ne scad pofta de a consuma alimente prea dulci, prea sărate sau grase.
Însă, conform unor studii de ultimă oră, pe lângă multe alte beneficii pe care le are asupra sănătăţii, ciocolata neagră de bună calitate este un ajutor de nădejde pentru cei care vor să piardă în greutate. În cantităţi mici, adică nu mai mult de 50-60 g pe zi, ciocolata care conţine cel puţin 70% cacao (scrie pe ambalaj) reduce digestia şi absorbţia grăsimilor şi carbohidraţilor, şi astfel favorizează slăbitul. Ciocolata ajută şi la menţinerea la un nivel scăzut a senzaţiei de foame, prin faptul că echilibrează cei trei hormoni responsabili pentru controlul apetitului: insulina, leptina şi grelina. De asemenea, polifenolii care se află în ciocolata neagră reduc nivelul de stres şi ne ajută să avem o stare de spirit bună, ne scad pofta de a consuma alimente prea dulci, prea sărate sau grase.
Alte articole din acest numar
- Adolescentul care schimbă lumea: IONUŢ BUDIŞTEANU
- CHRIS SIMION - Bomba atomică din Ieud
- Hai la teatru!