O lingură de boabe de fasole roşii, fierte, se zdrobesc cu furculiţa, se amestecă bine cu o lingură de smântână, o lingură de făină de ovăz şi o linguriţă suc de lămâie. Înainte de aplicarea măştii, pielea se curăţă bine cu o loţiune sau cu apă uşor săpunită. Masca se întinde pe faţă şi pe gât, mai puţin în jurul ochilor, se lasă 30 de minute, apoi se spală cu apă caldă.
Pentru decolteu şi gât
Se fierbe fasole albă, se strecoară, iar decoctul se păstrează. Se amestecă 6 linguri de fasole zdrobită cu 2 linguri sare fină sau sare de mare şi 2 linguri de ulei de măsline, de migdale sau de porumb. Se spală gâtul şi decolteul şi se şterg bine. Se aplică un strat subţire de fasole. Când se usucă puţin, se mai aplică un strat. După 30 de minute, masca se spală cu decoctul păstrat. Dacă este nevoie, lichidul se încălzeşte. Se clăteşte pielea cu apă caldă şi se unge cu o cremă hidratantă.
Pentru curăţarea şi prevenirea ridurilor
Se prepară o infuzie din 100 ml apă clocotită şi o lingură de mărar verde tocat. Se lasă 10-15 minute şi se strecoară. Se zdrobesc 2 linguri de fasole fiartă, se adaugă 2 linguri de infuzie de mărar şi se omogenizează. Masca se aplică pe pielea curăţată. Se lasă 15 minute, apoi se spală cu infuzia rămasă.
Mască-lifting
Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Două linguri de fasole fiartă bine se zdrobesc, ca să obţinem o pastă fină. Se amestecă cu ulei. Se aplică pasta pe pielea curăţată în prealabil şi se lasă 20-25 de minute. E bine să staţi pe fotoliu sau în pat, în acest timp. Se spală cu apă caldă sau cu ceai de muşeţel.