Am început cu el, deoarece este singurul produs natural cunoscut, deocamdată, care poate face o decontaminare rapidă şi extrem de eficientă, scoţând din organism o mare varietate de toxine provenite din alimente. Mai exact, acest mineral natural are capacitatea de a extrage din corp metalele grele şi pe cele radioactive, multe dintre pesticidele prezente în fructe şi legume, dar şi aditivii sintetici din produsele alimentare industrializate. Ajuns în organism, zeolitul acţionează ca o formidabilă instalaţie de filtrare a sângelui, care este gradat curăţat de otrăvurile pe care le-am acumulat prin hrană sau băuturi. Se administrează sub formă de capsule ce conţin pulbere fin măcinată, din care se iau câte şase pe zi. O cură durează de regulă 90 de zile, apoi se face o pauză de 15-30 de zile, apoi administrarea se poate relua.
Urzicile proaspete
Sunt un aşa-numit detoxifiant viu, extrem de activ, dar care are efectele scontate doar consumat proaspăt. Or, chiar acum, în martie, suntem în plin sezon de recoltare a frunzelor fragede de urzică, bogate în clorofilă şi antioxidanţi. Clorofila pe care frunza urzicilor o conţine în mari cantităţi are capacitatea de a mobiliza toxinele din organism, care ulterior vor fi eliminate prompt prin urină, întrucât această plantă este şi un puternic diuretic. Pe urmă, urzicile consumate proaspete mai au două efecte extrem de importante:
ne reechilibrează din punct de vedere hormonal, mai ales la nivelul gonadelor (ovare/testicule), corticosuprarenalelor şi al glandei tiroide, care sunt şi cele mai grav afectate de toxinele din alimente.
ne alcalinizează pH-ul organismului, diminuând în timp aciditatea sângelui, a salivei şi a urinei.
Aceasta, în condiţiile în care excesul de aciditate al sângelui conduce la scăderea imunităţii, apariţia obezităţii, a bolilor tumorale. În schimb, alcalinizarea obţinută prin cura de urzică are darul de a ne creşte imunitatea la infecţii şi la cancer, vindecă multe dintre bolile de metabolism sau digestive.Pentru a avea efectele maxime, urzicile se consumă crude, sub formă de salată, frecate bine cu puţină sare (pentru a nu mai produce celebra urzicare), sau sub formă de suc obţinut cu storcătorul electric. Pentru cei cu digestia mai sensibilă, efecte bune se obţin şi cu urzicile fierte puţin, atât cât să fie frăgezite. Se consumă cât mai simplu.
Păpădia
ficatul şi colecistul - a căror activitate o stimulează, având şi efecte drenoare şi regenerative.
pancreasul - pe care îl stimulează direct, dar şi îl protejează, întrucât scade direct glicemia şi îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a procesa insulina.
rinichii - asupra cărora are un efect diuretic, dar şi de curăţare a nisipului format.
colonul - a cărui detoxifiere o stimulează direct, prin creşterea tranzitului şi a motilităţii intestinale, fiind printre cele mai blânde şi eficiente laxative cunoscute.
Pentru a obţine toate aceste efecte, se consumă frunzele de păpădie proaspete, bine spălate în prealabil, introduse în salatele de primăvară, ca adaos la sandviciuri sau chiar ca aperitiv de sine stătător. Tijele de păpădie se culeg atunci când planta încă nu a înflorit, iar principiile active detoxifiante sunt la nivel maxim. Zilnic, se consumă câte 5-10 asemenea tije pe zi, pe stomacul gol. Tijele de păpădie sunt extrem de amare, aproape insuportabile pentru cei obişnuiţi cu răsfăţul gustativ al alimentelor rafinate, dar efectele lor asupra sănătăţii merită din plin efortul.