Pentru reglarea colesterolului
Consumaţi fructe din categoria celor cu coajă lemnoasă, exemplu nuci, migdale, fistic etc., aproximativ 50 g zilnic.
Consumul unui măr zilnic reduce nivelul colesterolului rău şi ridică nivelul colesterolului bun.
Pentru a prepara o băutură anticolesterol, turnaţi o cană de lapte de soia în bolul mixerului, adăugaţi 2 linguri de seminţe de in înmuiate în prealabil şi câteva fructe roşii (proaspete sau congelate). Mixaţi toate ingredientele. Proteina din soia şi seminţele de in fac să scadă nivelul colesterolului rău şi îl ridică pe cel bun, în vreme ce fibrele conţinute în fructele roşii duc la scăderea valorilor generale ale colesterolului.
Uleiul de germeni de porumb este un tratament naturist deosebit de eficient pentru reducerea colesterolului, cu condiţia ca acesta să fie folosit în stare naturală, deoarece prin prăjire sau fierbere îşi pierde proprietăţile curative. Îl puteţi folosi la salate şi la mâncăruri gătite, însă, în acest caz, uleiul se va adăuga la sfârşit, după prepararea lor prin fierbere.
Consumaţi foarte multă salată verde, netratată cu chimicale.De trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se înghite câte o linguriţă cu boabe de muştar. După circa 3 săptămâni, colesterolul va ajunge la normal, iar după circa 4 luni şi lipidele din sânge se normalizează.
Ceaiul de ventrilică - se beau 2 căni pe zi infuzie preparată dintr-o linguriţă la o cană de apă de 200 ml.
Faceţi zilnic exerciţii fizice, indiferent sub ce formă.
Pe măsură ce nivelul şi intensitatea exerciţiului fizic creşte, nivelul LDL va scădea, iar nivelul HDL va urca şi dimensiunea particulelor de colesterol LDL se va modifica pozitiv, reducându-se în acelaşi timp şi grăsimea abdominală.NICOLAE PETRE - Ploieşti
Cum s-a vindecat bunica de cancer uterin
Ceea ce o să vă povestesc este o întâmplare reală din viaţa bunicii mele. Cu 30 de ani în urmă (aveam 14 ani pe-atunci), i s-a depistat un cancer uterin. Era ţărancă, boala o măcina fără milă şi o vedeam tot mai des chircindu-se de suferinţă. "N-o să trăiască mult”, m-am gândit, dar cum mă aflam în perioada examenelor de primăvară, n-am mai putut să trec pe la ea decât după vreo două săptămâni. Spre surprinderea mea, am găsit-o în spatele casei, culegând o poală de gălbenele. Am întrebat-o ce face şi mi-a răspuns zâmbind: "Ce să fac, îmi adun leacul!”. Greu de crezut, dar sărmana bătrână s-a vindecat cu acele poale de gălbenele, culese proaspăt şi preparate într-un anume fel. Puţin mai târziu, circa sanitară - unde figura ca bolnavă - i-a trimis o înştiinţare să se prezinte de urgenţă pentru control. Bunica a cules un coş de gălbenele, a scris un bilet cu litere mari şi m-a trimis să i le duc asistentei. Mesajul era cât se poate de simplu: "Sub cuţitul vostru n-am să mă dau!”. Nu vreau să spun că gălbenelele reprezintă un leac fără greş contra cancerului uterin, dar dacă i-au fost de folos bunicii, poate îi vor ajuta şi pe alţii, chiar şi ca adjuvant pe lângă alte tratamente urmate sub control medical. Menţionez că bunica a murit de bătrâneţe, la 90 de ani.
Reţetă: Se adună gălbenele proaspete şi se taie mărunt, flori, tulpini şi frunze. Se pun la fiert într-un vas smălţuit 3 litri de apă şi, când clocoteşte, se adaugă 4 pumni de plantă, lăsându-se să mai fiarbă 5 minute la foc mic. Se lasă la infuzat, se strecoară şi, cu infuzia călduţă, se fac spălături vaginale dimineaţa şi seara. După ultima spălătură, în vagin se introduce imediat un tampon de tifon îmbibat în ulei de cătină (astăzi se găseşte la farmacie, bunica şi-l prepara), care se lasă peste noapte, iar dimineaţa se aruncă. Ca alimente, bunica se hrănea cu lapte nefiert, mămăligă, legume proaspete din grădină, fructe şi verzituri. Primăvara, în loc de apă, bunica bea ceai de urzică, iar după ce se coceau cerealele, fiertură amestecată din boabe de grâu, secară, ovăz şi porumb.
MARIA ŞERBAN - e-mail: miorita_laie@yahoo.com
Trei leacuri rapide
1. Dureri de cap: 200 g frunze de pelin proaspăt se zdrobesc bine şi se introduc într-o sticlă de 1 litru. Se adaugă ţuică naturală până la umplerea ei. Se lasă la macerat 9 zile. Se agită din 2 în 2 zile, se strecoară şi cu acest preparat se masează zonele dureroase.
2. Leac pentru junghi intercostal: pe zona dureroasă se aplică o compresă bine îmbibată cu spirt şi presărată cu piper măcinat. Se stă 1-2 ore la căldură.
3. Paraziţi intestinali: 250 g ceapă tocată se fierbe într-un litru de lapte, până scade la jumătate. Se îndulceşte cu miere şi se păstrează la frigider. Se iau 3 linguri de 3 ori pe zi, înainte de masă, 3 zile la rând. Se consumă ceaiuri de cimbru, coriandru, măceşe, coada-şoricelului, chimion, pelin. Se face clismă cu ceai de pelin îndulcit.
Leacurile sunt verificate în familia mea! Vă doresc tuturor sănătate!
MARILENA BÎRSAN - Constanţa
Cum se scapă de monturi
Pentru dureri reumatice
Un borcan de mărime potrivită se umple cu parafină dată pe răzătoare; se toarnă apoi motorină, până se umple borcanul. Se ţine lângă o sursă de căldură şi se amestecă din când în când până se topeşte parafina. Se pune la rece şi se lasă până când amestecul se face ca o alifie. Este bine ca borcanul să fie cu capac filetat. Cu această pastă se ung locurile dureroase şi se protejează cu nylon, să nu se îmbibe îmbrăcămintea. Rezultatul se poate constata după 4-5 ungeri. Celor ce vor folosi leacul, le doresc să le fie de folos.
CAMELIA GIOADĂ - Sibiu
Leac contra tusei
Se prepară un sirop din: 3 linguriţe zahăr ars (se sting cu circa 100 ml apă şi se fierb ca la dulceaţă, până se fac băşicuţe). Acum se adaugă 1 foaie de dafin, 2-3 picături de zeamă de lămâie, 1 linguriţă miere. Se ia de pe foc, se scoate dafinul. Rezultă 1/2 ceaşcă lichid care trebuie băut până seara. În acest timp, nu se consumă apă sau lapte rece. A doua zi siropul nu mai este eficient. Rezultatele sunt imediate.
MIHAELA MIŞCĂ - Ploieşti
Tratament contra furunculelor sau flegmoanelor
În cazul în care furunculul se află într-un stadiu incipient (induraţie roşie şi dureroasă pe piele), evoluţia este stopată prin aplicaţii de suc de usturoi. Se ia un căţel de usturoi, curăţat de coajă, şi se taie la un capăt; pe suprafaţa umedă rezultată se fac câteva crestături, astfel încât să zemuiască. Sucul astfel obţinut se aplică direct de pe căţelul de usturoi pe zona de piele roşie. Se mai taie din căţelul de usturoi o felie şi se repetă procedura. Faceţi aceste aplicaţii de două ori pe zi. Veţi observa cum leziunea regresează şi în câteva zile este uscată.
Atenţie: aplicaţi doar sucul; nu lipiţi pe piele feliuţe de usturoi, cu speranţa unei mai sigure şi rapide vindecări, deoarece veţi obţine doar o frumoasă arsură, care va produce alte neplăceri.
Dacă furunculul este într-un stadiu mai avansat (colecţia purulentă este deja formată sau în curs de constituire; sau dacă a început evacuarea conţinutului) ori în cazul unui flegmon, problema se rezolvă cu ajutorul cepei. Tăiaţi dintr-o ceapă crudă, perpendicular pe axul ei longitudinal, o felie rotundă cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. Aplicaţi-o pe leziune sub un pansament. Reînnoiţi această cataplasmă de două ori pe zi. Atunci când o schimbaţi, curăţaţi cu ceai de muşeţel sau tinctură de propolis. Datorită puterii de sucţiune şi a calităţilor antimicrobiene şi antiinflamatoare pe care le are ceapa, veţi observa cum colecţia se adună şi apoi se evacuează integral, inclusiv cu temuta "cămaşă” în care este conţinută. Veţi scăpa în acest mod ieftin şi la îndemâna oricui de chinurile inciziei de la chirurgie şi ale toaletării repetate a leziunii rezultate. În cazul furunculului, acest tratament local rezolvă integral suferinţa, fără a mai fi nevoie de administrarea antibioticelor pe cale generală.
dr. CRISTINA AOŞAN
Leacuri cu napi
Văzând că publicaţi şi leacuri de la cititori, m-am gândit să vă scriu şi eu câteva leacuri vechi populare, care pe lângă faptul că sunt la îndemâna tuturor au efect imediat în ameliorarea durerilor sau chiar vindecarea lor. La baza lor se află o plantă banală: NAPUL (ştiinţific, sfeclă furajeră). Iată diferite boli în care a dat rezultate extraordinare:
Luaţi un nap mare, scobiţi-l şi-l umpleţi cu zahăr. Siropul obţinut se bea în tratarea bronşitei.
Puneţi 100 g nap curăţat la fiert într-un litru de apă sau lapte. Când scade la jumătate luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească acoperit. Beţi lichidul obţinut şi bronşita va dispărea în 2-3 reprize.
Persoanele cu acnee sau eczeme vor bea zilnic, timp de 15 zile, suc de nap crud.
Durerile încheieturilor degetelor cauzate de gută pot fi calmate astfel: fierbeţi câţiva napi în apă şi îi transformaţi în piure, care se aplică pe locurile dureroase şi pe monturi.
În durerile reumatice, se curăţă napul de coajă, se taie rondele de 1/2 cm grosime care se pun în apă clocotită şi se fierb 5-6 minute, după care se aplică pe locul dureros, dar mai răcorite puţin. Se aplică o folie de plastic peste care se pune o flanelă călduţă, se leagă bine, să nu cadă. Se pune seara şi se lasă până dimineaţa, când durerile vor dispărea. Se poate aplica de 2-3 ori şi ele vor dispărea definitiv.
Să fie de leac şi altora, că mie mi-a fost de fiecare dată când l-am aplicat, chiar şi în ameţeli, punând rondele după cap, la baza gâtului. Cu bine,ANA ELENA FLOREA - Alba-Iulia
Leac pentru boli de plămâni şi reumatism
Leac pentru reumatism: se pun 4 rădăcini de hrean rase şi 1/2 l spirt medicinal de la farmacie (este mai sigur) într-un borcan cu capac. După 10 zile lichidul rezultat se poate folosi la frecţii pe locurile dureroase. Vă doresc multă sănătate!
ANA KLEIN - Hunedoara
Reţetă-minune contra reumatismului
La 1/2 l spirt medicinal se adaugă 2 linguriţe sare de lămâie şi 2 linguriţe sare fină de bucătărie. Se lasă la macerat 7-10 zile. Se agită zilnic. Se fac zilnic frecţii uşoare la locul durerii şi se lasă să se usuce. Dacă avem posibilitatea, putem face frecţii şi de două ori pe zi. Compresele se aplică unde avem dureri şi le lăsăm să se usuce. După ce simţim o îmbunătăţire, putem să le reducem la 2-3 zile pe săptămână.
SIMONA BĂDESCU - Iaşi