Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
De la lume adunate și-napoi la lume date

Pentru reglarea colesterolului

•  Consumați fructe din categoria celor cu coajă lem­noasă, exemplu nuci, migdale, fistic etc., aproxi­mativ 50 g zilnic.

•  Consumul unui măr zilnic reduce nivelul coles­terolului rău și ridică nivelul colesterolului bun.

• Pentru a prepara o băutură anticolesterol, turnați o cană de lapte de soia în bolul mixerului, adăugați 2 linguri de semințe de in înmuiate în prealabil și câteva fructe roșii (proaspete sau congelate). Mixați toate ingredientele. Proteina din soia și semințele de in fac să scadă nivelul colesterolului rău și îl ridică pe cel bun, în vreme ce fibrele conținute în fructele roșii duc la scăderea valorilor generale ale colesterolului.

•  Uleiul de germeni de porumb este un tratament na­tu­rist deosebit de eficient pentru reducerea coleste­ro­lului, cu condiția ca acesta să fie folosit în stare naturală, deoarece prin prăjire sau fierbere își pierde proprietățile curative. Îl puteți folosi la salate și la mân­căruri gătite, însă, în acest caz, uleiul se va adăuga la sfârșit, după prepararea lor prin fierbere.

Consumați foarte multă salată verde, netratată cu chimicale.

•  De trei ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se înghite câte o linguriță cu boabe de muștar. După circa 3 săptămâni, colesterolul va ajunge la normal, iar după circa 4 luni și lipidele din sânge se normalizează.

•  Ceaiul de ventrilică - se beau 2 căni pe zi infu­zie preparată dintr-o linguriță la o cană de apă de 200 ml.

•  Faceți zilnic exerciții fizice, indiferent sub ce formă.

Pe măsură ce nivelul și intensitatea exercițiului fizic crește, nivelul LDL va scădea, iar nivelul HDL va urca și dimensiunea particulelor de colesterol LDL se va modifica pozitiv, reducându-se în același timp și grăsimea abdominală.
NICOLAE PETRE - Ploiești

Cum s-a vindecat bunica de cancer uterin

Ceea ce o să vă povestesc este o întâmplare reală din viața bunicii mele. Cu 30 de ani în urmă (aveam 14 ani pe-atunci), i s-a depistat un cancer uterin. Era țărancă, boala o măcina fără milă și o vedeam tot mai des chircindu-se de suferință. "N-o să trăiască mult”, m-am gândit, dar cum mă aflam în perioada exame­nelor de primăvară, n-am mai putut să trec pe la ea decât după vreo două săptămâni. Spre surprinderea mea, am găsit-o în spatele casei, culegând o poală de gălbenele. Am întrebat-o ce face și mi-a răspuns zâm­bind: "Ce să fac, îmi adun leacul!”. Greu de crezut, dar sărmana bătrână s-a vindecat cu acele poale de gălbe­nele, culese proas­păt și preparate într-un anume fel. Puțin mai târziu, circa sanitară - unde figura ca bol­navă - i-a trimis o înștiințare să se prezinte de urgență pentru control. Bunica a cules un coș de gălbenele, a scris un bilet cu litere mari și m-a trimis să i le duc asistentei. Mesajul era cât se poate de simplu: "Sub cuțitul vostru n-am să mă dau!”. Nu vreau să spun că găl­benelele reprezintă un leac fără greș contra cance­rului uterin, dar dacă i-au fost de folos bunicii, poate îi vor ajuta și pe alții, chiar și ca adjuvant pe lângă alte tratamente urmate sub control medical. Menționez că bunica a murit de bătrânețe, la 90 de ani.
Rețetă: Se adună gălbenele proas­pete și se taie mărunt, flori, tulpini și frunze. Se pun la fiert într-un vas smălțuit 3 litri de apă și, când clocotește, se adaugă 4 pumni de plantă, lăsându-se să mai fiarbă 5 minute la foc mic. Se lasă la infuzat, se strecoară și, cu infuzia călduță, se fac spălături vaginale di­mi­neața și seara. După ultima spălătură, în vagin se intro­duce imediat un tampon de tifon îmbibat în ulei de cătină (astăzi se găsește la farmacie, bunica și-l pre­para), care se lasă peste noap­te, iar dimineața se arun­că. Ca alimente, bunica se hrănea cu lapte nefiert, mă­măligă, legume proaspete din grădină, fructe și ver­zituri. Primăvara, în loc de apă, bunica bea ceai de urzică, iar după ce se coceau cerealele, fiertură ameste­cată din boabe de grâu, secară, ovăz și porumb.
MARIA ȘERBAN - e-mail: miorita_laie@yahoo.com

Trei leacuri rapide

1. Dureri de cap: 200 g frunze de pelin proaspăt se zdrobesc bine și se introduc într-o sticlă de 1 litru. Se adaugă țuică naturală până la umplerea ei. Se lasă la macerat 9 zile. Se agită din 2 în 2 zile, se strecoară și cu acest preparat se masează zonele dureroase.
2. Leac pentru junghi intercostal: pe zona dure­roasă se aplică o compresă bine îmbibată cu spirt și presărată cu piper măcinat. Se stă 1-2 ore la căldură.
3. Paraziți intestinali: 250 g ceapă tocată se fierbe într-un litru de lapte, până scade la jumătate. Se îndulcește cu miere și se păstrează la frigider. Se iau 3 linguri de 3 ori pe zi, înainte de masă, 3 zile la rând. Se consumă ceaiuri de cimbru, coriandru, măceșe, coada-șoricelului, chimion, pelin. Se face clismă cu ceai de pelin îndulcit.
Leacurile sunt verificate în familia mea! Vă do­resc tuturor sănătate!
MARILENA BÎRSAN - Constanța

Cum se scapă de monturi

Vă propun o rețetă încercată pe mama mea cu mult succes. În fiecare seară se aplică pe mont o bucată de frunză de aloe (de care aveți în casă) tăiată pe lung, cu fața moale pe piele. Se lipește cu o fâșie de leucoplast și se trage o șosetă pe deasupra. Dimi­neața, când o să o dați jos, veți vedea că s-a transfor­mat într-o foiță sub­țire și uscată. Mama a făcut tratamentul un an întreg, nu doar că montul n-a mai durut-o, dar s-a și retras. În plus, trebuie să căutați un cabinet medical particular care face tratamente cu aparatul numit Bioptron cu lumină polarizată. Ședin­țele făcute cu acest aparat duc la scăderea, până la dispariția durerilor. Vă doresc sănă­tate atât dvs., cât și altora cu aceeași problemă atât de neplăcută.
IOANA INCEU - e-mail: ioana_dana@email.ro

Pentru dureri reumatice

Un borcan de mărime potrivită se umple cu para­fină dată pe răzătoare; se toarnă apoi motorină, până se umple borcanul. Se ține lângă o sursă de căldură și se amestecă din când în când până se topește parafina. Se pune la rece și se lasă până când ames­tecul se face ca o alifie. Este bine ca bor­­canul să fie cu capac filetat. Cu aceas­tă pastă se ung locurile dureroase și se protejează cu nylon, să nu se îm­bi­be îm­brăcămintea. Rezultatul se poa­te con­stata după 4-5 ungeri. Celor ce vor fo­losi leacul, le doresc să le fie de folos.
CAMELIA GIOADĂ - Sibiu

Leac contra tusei

Se prepară un sirop din: 3 lingurițe zahăr ars (se sting cu circa 100 ml apă și se fierb ca la dulceață, până se fac bășicuțe). Acum se adaugă 1 foaie de dafin, 2-3 picături de zeamă de lămâie, 1 linguriță miere. Se ia de pe foc, se scoate dafinul. Rezultă 1/2 ceașcă li­chid care trebuie băut până seara. În acest timp, nu se consumă apă sau lap­te rece. A doua zi siropul nu mai este eficient. Rezultatele sunt imediate.
MIHAELA MIȘCĂ - Ploiești

Tratament contra furunculelor sau flegmoanelor

În cazul în care furunculul se află într-un stadiu incipient (indurație roșie și dureroasă pe piele), evoluția este sto­pată prin aplicații de suc de usturoi. Se ia un cățel de usturoi, curățat de coajă, și se taie la un capăt; pe suprafața ume­dă rezultată se fac câteva crestături, astfel încât să zemuiască. Sucul astfel obținut se aplică direct de pe cățelul de usturoi pe zona de piele roșie. Se mai taie din cățelul de usturoi o felie și se repetă procedura. Faceți aceste aplicații de două ori pe zi. Veți observa cum leziunea regresează și în câteva zile este uscată.
Atenție: aplicați doar sucul; nu lipiți pe piele fe­liuțe de usturoi, cu speranța unei mai sigure și rapide vindecări, deoarece veți obține doar o frumoasă arsură, care va produce alte neplăceri.
Dacă furunculul este într-un stadiu mai avansat (colecția purulentă este deja formată sau în curs de con­stituire; sau dacă a început evacuarea conținutului) ori în cazul unui flegmon, problema se rezolvă cu aju­torul cepei. Tăiați dintr-o ceapă crudă, perpendi­cular pe axul ei longitudinal, o felie rotundă cu grosimea de apro­ximativ 1,5 cm. Aplicați-o pe leziune sub un pan­sa­ment. Reînnoiți această cataplasmă de două ori pe zi. Atunci când o schimbați, curățați cu ceai de mușețel sau tinctură de propolis. Datorită puterii de sucțiune și a calităților antimicrobiene și antiinfla­matoare pe care le are ceapa, veți observa cum colecția se adună și apoi se evacuează integral, inclusiv cu temuta "cămașă” în care este conținută. Veți scăpa în acest mod ieftin și la îndemâna oricui de chinurile inciziei de la chirurgie și ale toaletării repetate a leziunii rezultate. În cazul fu­runculului, acest tratament local rezolvă integral sufe­rința, fără a mai fi nevoie de administrarea antibioti­ce­lor pe cale generală.
dr. CRISTINA AOȘAN

Leacuri cu napi

Văzând că publicați și leacuri de la cititori, m-am gândit să vă scriu și eu câteva leacuri vechi populare, ca­re pe lângă faptul că sunt la îndemâna tuturor au efect imediat în ameliorarea durerilor sau chiar vin­decarea lor. La baza lor se află o plantă banală: NA­PUL (științific, sfeclă furajeră). Iată diferite boli în care a dat rezultate extraordinare:

• Luați un nap mare, scobiți-l și-l umpleți cu za­hăr. Siropul obținut se bea în tratarea bronșitei.

• Puneți 100 g nap curățat la fiert într-un litru de apă sau lapte. Când scade la jumătate luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească acoperit. Beți lichidul obținut și bronșita va dispărea în 2-3 reprize.

• Persoanele cu acnee sau eczeme vor bea zilnic, timp de 15 zile, suc de nap crud.

•  Durerile încheieturilor degetelor cauzate de gută pot fi calmate astfel: fierbeți câțiva napi în apă și îi transformați în piure, care se aplică pe locurile dure­roase și pe monturi.

•  În durerile reumatice, se curăță napul de coajă, se taie rondele de 1/2 cm grosime care se pun în apă clocotită și se fierb 5-6 minute, după care se aplică pe locul dureros, dar mai răcorite puțin. Se aplică o folie de plastic peste care se pune o flanelă călduță, se leagă bine, să nu cadă. Se pune seara și se lasă până dimi­neața, când durerile vor dispărea. Se poate aplica de 2-3 ori și ele vor dispărea definitiv.

Să fie de leac și altora, că mie mi-a fost de fiecare dată când l-am aplicat, chiar și în amețeli, punând rondele după cap, la baza gâtului. Cu bine,
ANA ELENA FLOREA - Alba-Iulia

Leac pentru boli de plămâni și reumatism

Leac pentru bolile de plămâni, TBC: se rade 1 kg hrean pe răzătoarea mică, se adaugă 1 kg de miere de albine de salcâm și 1 litru vin alb de casă, se pun într-un borcan mai mare cu capac, se îngroapă în pământ, se lasă 10 zile, după care se strecoară prin tifon. O să iasă cam 1 litru, din care se ia 1 lingură înainte de masă, de trei ori pe zi. Cunosc oameni care după ter­minarea unui litru de sirop s-au vindecat.
Leac pentru reumatism: se pun 4 rădăcini de hrean rase și 1/2 l spirt medicinal de la farmacie (este mai sigur) într-un borcan cu capac. După 10 zile lichidul rezultat se poate folosi la frecții pe locurile dureroase. Vă doresc multă sănătate!
ANA KLEIN - Hunedoara

Rețetă-minune contra reumatismului

La 1/2 l spirt medicinal se adaugă 2 lingurițe sare de lămâie și 2 lingurițe sare fină de bucătărie. Se lasă la macerat 7-10 zile. Se agită zilnic. Se fac zilnic frecții ușoare la locul durerii și se lasă să se usuce. Dacă avem posibilitatea, putem face frecții și de două ori pe zi. Compresele se aplică unde avem dureri și le lăsăm să se usuce. După ce simțim o îmbunătățire, putem să le reducem la 2-3 zile pe săptămână.
SIMONA BĂDESCU - Iași