COAJA DE CEAPĂ
Povestea pe care v-o spun datează din vremurile când gospodinele nu aruncau aproape nimic din alimentele pe care le preparau. Pe vremea lor, deşeurile casnice aproape că nu existau, iar când existau erau "reciclate” cu mult folos. Coaja de ceapă, de pildă. Străbunicile noastre au folosit-o iniţial pentru vopsirea firelor de lână. Cojile se fierb cu puţin oţet, apoi se strecoară. Lâna înmuiată în prealabil în apă se fierbe apoi în decoctul maroniu. Între timp doamnele, neavând henna la prăvălii, au început să-şi vopsească şi părul cu decoctul concentrat de coji de ceapă. Nici nu era greu de observat că după câteva proceduri părul devenea mai bogat şi mai sănătos, mătreaţa dispărea fără urmă. Cu infuzia din coji se făcea şi gargară în cazuri de răceală cu dureri în gât. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Medicina populara"
Afisare: 201 - 203 din 203 articole
-
Retete stravechi, incercate, deci sigure
Numarul 872 -
Leacuri cu usturoi
Numarul 870 -
Durerile de cap
Numarul 855