Limonada crema de gheata. Bateti bine 2 linguri de smantana dulce cu 2 linguri de zeama de fructe, apoi adaugati apa minerala pana se umple sticla. Serviti cu bucatele de gheata.
Limonada de fructe. La o sticla de apa
proaspata, nefiarta, sau apa minerala, se pune 1/4 de litru de zeama de struguri sau de fructe si putina zeama de lamaie. Indulciti dupa gust, cu putina miere sau cu zahar.Limonada americana. La 1/2 de lamaie, 1 lingura de zahar, 1 lingura de sirop de fructe de culoare rosie, 1 lingura de gheata pisata, 1 pahar de apa minerala. Amestecati zeama de lamaie, zaharul si siropul, adaugand mai tarziu gheata si apa minerala. Dregeti-i gustul cu coaja de lamaie si serviti-o cu paiul.
Esenta de portocale pentru limonada. Cojile de portocala pe care nu le intrebuintam (taiate cat mai subtire) - de la 10 fructe - se inchid bine intr-o sticla cu spirt alimentar. Dupa zece saptamani se strecoara lichidul si esenta se intrebuinteaza pentru limonade si mancaruri.