Lactatia falsa, sporadica in cazul fiicei dvs., apare datorita unui dezechilibru hormonal si a lipsei dopaminei, la nivel hipotalamo-hipofizo-ovarian, factor menit sa inhibe hipersecretia de prolactina. Nu este cazul sa va ingrijorati de prezenta vreunei afectiuni, deoarece sub "influente hormonale" - acinii (mici saculeti tapetati cu celule specifice) pastreaza proprietatea de a produce lapte matern in cantitati infime, o perioada variabila dupa terminarea alaptarii, astfel ca acumulandu-se in timp, sinusurile lactifere se dilata, continutul varsandu-se in mamelon si uneori in exterior sub forma de mici picaturi.
Daca fiica dvs. nu este iar insarcinata, pentru suprimarea lactatiei ii recomand suplimentul naturist Vitex Fruit cu componente active, care echilibreaza sistemul hormonal si inhiba celulele lactotrope.
In paralel, la 10 zile dupa ciclu, se vor palpa si examina sanii cu atentie, in fata oglinzii, urmarind ca mamelonul sa aiba un aspect normal, iar in pliurile submamare sa nu fie prezent vreun chist.
Periodic, de trei ori pe saptamana, pe sani se vor pune comprese calde cu plante (coada-calului sau marul-lupului). Pana la oprirea secretiei de lapte, beti zilnic 2 cesti ceai de anin negru (Anus glutinosa) - compozitie (scoarta, muguri, frunze tinere). Se pune o lingurita amestec la 200 ml apa, se fierbe 5 minute si se bea indulcit cu miere, cu 15 minute inainte de masa de dimineata si seara. Multa sanatate!
P.S. Se mai recomanda un examen RMN sau CT la nivel cranian pentru a se observa daca la hipofiza anterioara exista semne de prolactinom (tumora benigna) - caz rar - implicat in aparitia secretiei lactate chiar in lipsa nasterii, la oprirea ciclului menstrual si pierderea apetitului sexual.
PRICOP CONSTANTIN - str. Rozelor nr. 13, Brasov
"Mama are mancarimi insuportabile pe tot corpul"
(Raspuns pentru G. A. - Iasi, F. AS nr. 665)
1. Intr-o sticluta puneti spirt sanitar si un varf de cutit de Salicin. Tamponati cu vata imbibata in solutie locurile cu mancarime. In timpul tratamentului, beti zilnic 1-2 cani de ceai de matase de porumb si coada-calului, in parti egale. Puteti folosi si ceai din marul-lupului. Tamponati zonele afectate, dar nu va stergeti, ci lasati sa se usuce. Tratamentul se efectueaza pana la disparitia completa a mancarimilor.
2. Ungeti locurile care prezinta mancarimi cu otet de mere de cat mai multe ori pe zi. Seara, ungeti locul afectat cu ulei de ricin.
"Am polip uretral"
(Raspuns pentru VOICU IOANA - Slobozia, F. AS nr. 665)
Tratament: 1 kg de miere de albine se amesteca bine cu 3 radacini de hrean, rase cu coaja cu tot, dupa ce in prealabil au fost bine spalate. Se consuma zilnic cate o lingura inaintea meselor principale (de trei ori pe zi). * 5 oua de casa albe si proaspete se spala si se pun in borcan unul langa altul. Peste ele se toarna zeama de la 10-15 lamai (zeama trebuie sa acopere ouale cu 5-6 mm). Se leaga borcanul la gura si se pune la macerat in camara, la intuneric, timp de 10 zile, dupa care se amesteca bine compozitia si se trece prin tifon. Se adauga 250 g miere de albine, de preferinta de salcam, si 250 ml alcool dublu rafinat. Din aceasta compozitie se iau 25 g, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
"Sotiei mele ii tremura tot corpul"
(Raspuns pentru CRISTIAN - Arad, F. AS nr. 665)
Se dizolva 1/2 lingurita de Meltonic renal (se gaseste la magazinele cu produse apicole) in 250 ml ceai si se bea pe parcursul unei zile. * Carpicon supozitoare - 1/2 supozitor cu o ora inainte de culcare. Se face un amestec din urmatoarele plante medicinale: musetel, macese, coriandru, coada-soricelului, busuioc, salcam. Se face infuzie dintr-o lingurita de amestec la 250 ml apa, se beau 5-6 cescute pe zi intre mese, ceaiul se indulceste cu miere, alternand mierea de tei cu cea de salcam. Se adauga in ceai cat mai mult suc de lamaie, Hercules (un produs pe care il gasiti la magazinele naturiste), 1/2 lingurita de doua ori pe zi, inainte de masa, cu putin ceai. Se consuma fructe sau sucuri de fructe bogate in vitamina C sau pastile de vitamina C.
"Nu ma pot vindeca de uretrita cronica"
(Raspuns pentru MIHAI BURCA - jud. Vaslui, F. AS nr. 846)
Cu toate ca, in general, uretrita este produsa de aceleasi microorganisme care afecteaza vezica urinara (in special E. Coli), la barbati, majoritatea infectiilor uretrale sunt determinate de gonococi si Chlamydia, cu cale de transmitere sexuala. Este de retinut ca uretrita produsa de infectia gonococica sau Chlamydia, ramasa netratata, poate duce la probleme mult mai serioase, cum sunt strictura uretrala, prostatita, epididimita sau chiar la sterilitate, artrita ori meningita.
Tratamentul uretritei depinde asadar de cauza infectiei. Astfel, in cazul infectiei cu Chlamydia, se administreaza Tetraciclina (o saptamana), iar pentru gonoree se prescrie in mod uzual Penicilina, desi unele tulpini de gonococ sunt rezistente la acest antibiotic. Daca testele de laborator indica acest lucru, este necesara prescrierea altei medicatii. Totodata, unele situatii reclama atat tratamentul subiectului, cat si al partenerului sau sexual. Din punct de vedere al medicinei naturiste, uretritele pot fi tratate la fel de bine ca in cazul terapiilor alopate, utilizand urmatoarele remedii:
* Propolis - extrem de eficient in tratamentul infectiilor tractului urinar, prin actiune antibacteriana si antiinflamatorie, datorata continutului sau in compusi fenolici foarte activi. Aceste substante actioneaza direct asupra germenilor microbieni exterminandu-i, dar si asupra celulelor bolnave care, dupa distrugere, sunt inlocuite de celule epiteliale (uroteliale) sanatoase. Desi se poate practica instilarea uretrala cu un amestec de miere si propolis uzual, administrarea se face pe cale orala - cate o capsula (100 mg) cu propolis de trei ori pe zi, timp de 10 zile, dupa care se pot lua 1-2 doze pe zi, ca intretinere, timp de 6-12 luni. Pentru ca propolisul sa devina antibioticul natural perfect, trebuie asociat cu vitamina C - 1000 mg/zi cel putin.
* Extract din mladite de iarba neagra - indicat in procese inflamatorii cronice si infectii ale cailor urinare (cistite, cistopielite, colibaciloze, prostatite, uretrite). Se administreaza de trei ori pe zi, inainte de mese, cate 50 picaturi extract diluat in 100 ml apa, timp de 3-4 saptamani, cu reluare la nevoie dupa 7-10 zile de pauza. Se poate asocia cu extractul de muguri de coacaz negru, indicat in sindroame inflamatorii locale si generale, cu afinitate pentru aparatul respirator, digestiv si reno-urinar. Se administreaza la fel ca si primul extract.
* Ulei esential de jneapan - cu efecte antiinflamatoare si antiseptice ale cailor urinare, indicat in pielite, cistite catarale si uretrite. Se administreaza 2-5 picaturi, intr-o lingurita de miere sau ulei neutru, de trei ori pe zi, in cure de 10-14 zile. Sa auzim numai de bine!
"Caut un tratament naturist pentru otita supurata medie"
(Raspuns pentru DOINA CRIVAT - Oradea, F. AS nr. 846)
Deoarece tot mai multi germeni patogeni au devenit rezistenti la antibioterapie (in special pneumococul), in cazurile de otita medie sunt binevenite tratamentele pe baza de remedii naturale. Utilizati urmatoarea schema terapeutica:
* Pentru uz intern, se foloseste esenta de scortisoara - 2-4 picaturi, la o lingurita de miere, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
* Pentru uz extern - amestecati 5 picaturi ulei esential de eucalipt cu 5 picaturi ulei esential de arbore de ceai. Se fac masaje zilnice in jurul urechii (3-4 reprize), timp de 5-7 zile. Totodata, se poate aplica pe urechea bolnava, inainte de culcare, un saculet cu sare grunjoasa, incalzit in prealabil la cuptor, in scopul atenuarii durerilor determinate de otita.
Propolisul este foarte bine adaptat sa actioneze asupra proceselor patologice din sfera ORL. Daca la tratamentul cu propolis se asociaza laptisor de matca si miere, eficienta lui este sporita in tratamentul otitelor, dar si in cel al rino-sinuzitelor cronice, faringitelor cronice sau amigdalitelor. Imbibati un tampon in solutie de propolis 30% si introduceti-l in conductul auditiv, inainte de culcare. Sa auzim numai de bine!
NICIU ZOE MAGDALENA - biolog, Bucuresti, tel. 0749/26.87.70
"Fetita mea are psoriazis"
(Raspuns pentru MONICA GROSAN, F. AS nr. 866)
Psoriazisul este o boala de piele de cauza necunoscuta, dar poate fi si ereditara, care poate afecta articulatiile, unghiile, scalpul sau poate acoperi tot corpul. La fetita dvs. in varsta de 9 ani, psoriazisul este doar pe cap. Afectiunea nu este contagioasa. Psoriazisul evolueaza de regula in cicluri de acutizare si remisiune, acutizarile producandu-se de obicei iarna. Uneori dispare luni sau ani. Afectiunea se poate ameliora sau agrava cu timpul. Psoriazisul poate fi activat si de infectii ca cele streptococice, de anumite medicamente, de stres. S-a dovedit ca un mare numar dintre persoanele care sufera de psoriazis au probleme in asimilarea grasimilor sau sufera de diabet.
Dieta este foarte importanta, consumul de legume si fructe proaspete, bogate in carotenoizi, vitaminele B, E, C si minerale, ca zincul, cuprul, mangan, seleniu, magneziu. De asemenea, trebuie inclusi in alimentatie acizii grasi esentiali, ca Omega 3 si mai putine alimente cu proteine animale (carne, oua, branza). Este foarte bine ca in alimentatie sa fie inclus pestele gras, ca somonul sau macroul.
Exista o legatura atestata intre infectii si declansarea psoriazisului, astfel ca este important sa tratati corect orice infectie.
Puteti sa veniti cu fetita la un cabinet de medicina cuantica, pentru a se vedea starea de sanatate a intregului organism, inclusiv virusuri, bacterii, paraziti, ciuperci, ca si riscurile de diverse boli in viitor. Medicul va face o schema de tratament cu medicamente naturale. De asemenea, puteti face diagnosticarea starii de sanatate a fetitei dvs. si pe ADN-ul din firul de par.
Tratamentul este de durata si s-au obtinut rezultate cu: Morinda Citrifolia lichid - aplicatii locale si orale - Omega 3, Rhodiolin, Immunaid, Full Spectrum.
Va doresc ca Dumnezeu sa va indrepte pasii spre solutia cea mai buna pentru sanatatea fiicei dvs.