Daca ati uitat sa adunati spuma supei de carne, luati vasul de pe foc si adaugati un albus de ou nebatut. Acesta va coagula resturile de spuma, limpezind astfel supa.
Daca vreti sa scoateti toata grasimea unei supe din carne, udati o carpa curata din bumbac, asezati-o pe strecuratoare si apoi turnati supa. Toata grasimea va ramane pe carpa.
Verdeturile folosite la ciorbe se pun cand vasul a fost luat de pe foc; se acopera cateva minute, pentru ca aroma sa fie "absorbita" de lichid.
Supa va avea o culoare placuta, daca va fi dreasa cu putin morcov maruntit si calit in grasime.
Daca in oala in care ati pus supa la fiert, apa a scazut foarte mult, se face completarea necesara folosind apa calda. Apa rece tulbura supa.
Supa va avea un parfum deosebit daca dupa ce se ia de pe foc, i se adauga 2-3 felioare de telina taiata subtire sau frunze de telina.
Conservarea supei de carne in congelator este foarte practica. Dupa ce zeama a fost degresata si filtrata, se masoara cantitatile necesare pentru o masa, turnandu-se in recipiente potrivite. In momentul utilizarii, supa congelata se introduce intr-o oala si se pune pe foc. Va fi la fel de gustoasa ca cea pregatita in ziua respectiva.
PARASCHIVA FARAGIU - Calea Romanilor nr. 35, ap. 34, Arad
13.05.2009, 08:17Nicolae Aftim
Nemaipomenit,eu ador supele si ciobele dar am mai invatat cate ceva despre supe.Omul cat traieste invata.E super!