• Daca ati uitat sa adunati spuma supei de carne, luati vasul de pe foc si adaugati un albus de ou nebatut. Acesta va coagula resturile de spuma, limpezind astfel supa.
• Daca vreti sa scoateti toata grasimea unei supe din carne, udati o carpa curata din bumbac, asezati-o pe strecuratoare si apoi turnati supa. Toata grasimea va ramane pe carpa.
• Verdeturile folosite la ciorbe se pun cand vasul a fost luat de pe foc; se acopera cateva minute, pentru ca aroma sa fie "absorbita" de lichid.
• Supa va avea o culoare placuta, daca va fi dreasa cu putin morcov maruntit si calit in grasime.
• Daca in oala in care ati pus supa la fiert, apa a scazut foarte mult, se face completarea necesara folosind apa calda. Apa rece tulbura supa.
• Supa va avea un parfum deosebit daca dupa ce se ia de pe foc, i se adauga 2-3 felioare de telina taiata subtire sau frunze de telina.
• Conservarea supei de carne in congelator este foarte practica. Dupa ce zeama a fost degresata si filtrata, se masoara cantitatile necesare pentru o masa, turnandu-se in recipiente potrivite. In momentul utilizarii, supa congelata se introduce intr-o oala si se pune pe foc. Va fi la fel de gustoasa ca cea pregatita in ziua respectiva.
PARASCHIVA FARAGIU - Calea Romanilor nr. 35, ap. 34, Arad