Nucile si semintele (dovleac, floarea-soarelui) sunt sursa de calciu si proteine. Se consuma moderat.
Pentru a evita diluarea sucurilor gastrice, nu se bea apa in timpul mesei.
Fructele si vinul de buturuga se consuma pe stomacul gol.
Pentru detoxifierea organismului, se tine post 3 zile, cu apa plata si fructe.
Cartofii cruzi te scapa de ulcer.
Echinacea combate surditatea, consumata sub forma de infuzie.
Cele mai bune surse de potasiu sunt telina si susanul.
Uleiul de canepa trateaza diabetul zaharat.
Cartofii cu coloratie verde sunt extrem de toxici, produc deranjamente intestinale.
Preparatele de macese normalizeaza circulatia sangelui.
Cimbrul va scapa de migrene.
Sfecla rosie intareste sistemul imunitar.
Mancati pere, daca aveti astenie sau reumatism.
Zeama de lamaie transforma grasimile in picaturi foarte fine, usor de atacat de sucurile gastrice.
Ceaiul de maghiran stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea gazelor.
Andivele au un rol important in "curatirea" sistemului digestiv.
Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva, daca se pun la fiert in apa clocotita.
Sucul de rosii tine departe bolile de inima, scade colesterolul si previne cancerul de prostata.
Migdalele va scapa de insomnii, daca sunt amestecate cu miere.
Varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor.
Anghinarea, napii porcesti si tata-caprei au cel mai mare continut de insulina vegetala.
Exercitiile fizice zilnice au un efect asemanator cu cel al insulinei.
NICOLAE PETRE - str. Arinului nr. 1, bl. 46 Nord, sc. D, ap. 67, Ploiesti, jud. Prahova