• Nucile si semintele (dovleac, floarea-soarelui) sunt sursa de calciu si proteine. Se consuma moderat.
• Pentru a evita diluarea sucurilor gastrice, nu se bea apa in timpul mesei.
• Fructele si vinul de buturuga se consuma pe stomacul gol.
• Pentru detoxifierea organismului, se tine post 3 zile, cu apa plata si fructe.
• Cartofii cruzi te scapa de ulcer.
• Echinacea combate surditatea, consumata sub forma de infuzie.
• Cele mai bune surse de potasiu sunt telina si susanul.
• Uleiul de canepa trateaza diabetul zaharat.
• Cartofii cu coloratie verde sunt extrem de toxici, produc deranjamente intestinale.
• Preparatele de macese normalizeaza circulatia sangelui.
• Cimbrul va scapa de migrene.
• Sfecla rosie intareste sistemul imunitar.
• Mancati pere, daca aveti astenie sau reumatism.
• Zeama de lamaie transforma grasimile in picaturi foarte fine, usor de atacat de sucurile gastrice.
• Ceaiul de maghiran stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea gazelor.
• Andivele au un rol important in "curatirea" sistemului digestiv.
• Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva, daca se pun la fiert in apa clocotita.
• Sucul de rosii tine departe bolile de inima, scade colesterolul si previne cancerul de prostata.
• Migdalele va scapa de insomnii, daca sunt amestecate cu miere.
• Varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor.
• Anghinarea, napii porcesti si tata-caprei au cel mai mare continut de insulina vegetala.
• Exercitiile fizice zilnice au un efect asemanator cu cel al insulinei.
NICOLAE PETRE - str. Arinului nr. 1, bl. 46 Nord, sc. D, ap. 67, Ploiesti, jud. Prahova