Fructele, altfel de cum le stim...
Gutuia
•Aroma. Cand faceti dulceata sau compot de gutui, nu aruncati cojile. Spalati-le, uscati-le si varati-le in pungi mici de panza. Atarnate in dulap, raspandesc o aroma extrem de agreabila.
•Fiarta in cuptor. Alegeti gutui bine coapte. Curatati-le de coaja, puneti-le intr-o tava, pudrati-le cu zahar si puneti peste fiecare din ele gem sau dulceata de zmeura sau capsuni. Adaugati putina apa si dati-le la cuptor, pana ce se inmoaie.
•Compot. Curatati-le de coaja si taiati-le bucati mici. Adaugati zahar tos, un praf de scortisoara, un baton de vanilie si puneti totul sa fiarba in apa, la fel cum se prepara compotul de mere.
•Frumusete. Daca aveti pielea grasa, aplicati pe fata, un sfert de ora, putina pulpa rasa de gutuie. Scoateti masca cu un prosop umed, clatiti-va. Pielea va deveni foarte fina.
• Sanatate. Compotul de gutui fara zahar sau o jumatate de fruct mancat pe stomacul gol va scapa de crampele intestinale.
Marul
•Fara zbarcituri. Se freaca fructele cu o carpa curata imbibata cu glicerina. Plasati pe raftul sau in lada unde le tineti un borcan de iaurt umplut cu apa. Merele nu se mai vestejesc.
•La microunde. Scobiti merele, umpleti-le cu putin unt si puneti deasupra gem de zmeura, capsuni sau coacaze. Adaugati putina apa. Lasati-le in cuptor 6-8 minute.
•La cuptor. Inmuiati felii mari de paine de tara in lapte. Curatati merele de coaja si scobiti-le in interior. Puneti-le pe feliile de paine. Umpleti merele cu dulceata, puneti deasupra o bucatica de unt, pudrati-le cu putin zahar si dati-le la cuptor. Sunt delicioase.