S.O.S. - CANCERUL DE COL UTERIN

Cititor Formula AS
"Aveți un instrument ieftin și util împotriva cancerului de col uterin: medicamentul CERVUGID. Folosiți-l!"

Numele meu este Duică Maria Geor­gia­na și sunt de profesie inginer chimist, absolventă a Facultății de Inginerie Chi­mică și Protecția Mediului din Iași. În urmă cu câțiva ani, am citit în revista "Formula AS" un ma­terial despre Cervugid-ovule, medicament fabri­cat de firma IRCON din Iași. Deoarece sunt benefi­ciara fericită a efectelor lui, m-am hotărât să-mi comunic experiența, sperând ca astfel să le fie de folos și altor femei.
Nu știu dacă există om care să nu fie îngrozit atunci când află că este bolnav, mai ales dacă su­feră de o "stare precanceroasă", care oricând poate să se transforme într-un cancer. Eu aveam o secre­ție vaginală urâtă, uneori cu striuri de sânge, care se accentua la contactul sexual. Nu mai știam când aveam menstruație sau când sângerarea era de altă natură. De multe ori aveam și dureri, arsuri, usturimi și disconfort local.
Medicul ginecolog pe care l-am consultat mi-a spus că nu sunt bine deloc; aveam o rană urâtă pe colul uterin, care era inflamat și sângera. Situația era așa de proastă, încât nu mi-a putut recolta cito­testul decât după ce am făcut un tratament local. Mi-a recomandat medicamentul Cervugid, cu care am făcut tratament timp de 12 zile, apoi am reve­nit la control, ocazie cu care mi-a fost recoltat citotes­tul și mi s-a făcut colposcopie. Din țesutul recoltat s-a făcut și o biop­sie, pentru a se certi­fica diagnos­ticul. Rezul­tatele au fost, cum era de așteptat, sum­bre, din punct de vedere al evo­luției bolii: citotestul a evidențiat faza LSIL, iar biopsia - "displazie de gradul II cu koilocite prezente". Medicul mi-a des­lușit ce semnificație are acest diagnostic: o stare pre­canceroasă a colului uterin. Din spusele lui, am înțeles că modificările produse de virusul HPV pe colul uterin sunt reprezentate în această fază de celule numite "Koilocite". După ce am aflat că sunt purtătoarea unei infecții masive cu virusul HPV, care evolua spre cancer de col, m-au năpădit frica și gândurile negre! Aveam doi copii mici de cres­cut: unul la grădiniță, celălalt la creșă... Cum să-i las singuri pe lume, cum să crească ei fără mamă? Situația era extrem de stresantă, iar eu eram cu nervii la pământ, vă dați seama... Abia atunci am realizat ce înseamnă să ai cancer, să știi că viitorul ți-e pecetluit, să-ți atârne viața de un fir subțire de ață... L-am întrebat pe doctor ce șanse am... Mi-a explicat că Cervugidul reușește să stopeze evoluția către cancerul de col uterin. Mi-a spus să am încre­dere și să continuu cura cu încă două cutii de Cer­vu­gid, cu 7 zile de pauză între ele. Dacă nu reu­șea tratamentul, mă aștepta o operație mutilantă, chi­mio­terapie, radioterapie și, cu puțin noroc, alți câțiva ani de viață, pe care nimeni nu-i poate es­tima... Din fericire, citotestul a ieșit normal după tratament, iar simptomele locale (usturimi, mâncă­rimi, arsuri, disconfort, secreție mirositoare) s-au dus una câte una... Toate temerile mi s-au spulberat încetul cu încetul, am început să-mi revin din stre­sul provocat de angoasele pe care le-am trăit, dar mai ales de gândul că voi spori numărul dece­selor din statisticile medicale - o altă femeie ucisă de cancerul de col uterin!...
Efectul Cervugidului, combinat cu cunoștințele mele în materie de chimie, m-au determinat să fac o documentare temeinică asupra acestui subiect, în speranța că tot mai multe femei vor lua decizia să apeleze la el. Vreau, de asemenea, să atrag atenția asupra impactului pe care l-ar putea avea la nivel național asupra scăderii mortalității cauzate de can­cerul de col uterin. Din păcate, oficialitățile (care ar trebui să se ocupe de această problemă și să o aplice sistematic la nivel național) nu dau nicio atenție unui medicament inventat și fabricat în Ro­mânia, care poate rezolva o problemă vitală pen­tru noi, femeile: prevenirea cancerului de col uterin - un adevărat flagel în țara noastră!
Am încercat în mai multe rânduri să iau legă­tura cu d-l Prof. dr. Christache Zanoschi, inven­tatorul și fabricantul medicamentului, pentru a pune în dezbatere această problemă, dar domnia sa (din modestie sau din motive personale) m-a refu­zat politicos - motiv pentru care apelez la bună­voin­ța dvs. pentru a găzdui în paginile revistei scri­soarea mea.
Cu competența pe care o am, de inginer chimist, am studiat materialele de pe site-ul Agenției Națio­nale a Medicamentului și pe cele publicate în litera­tura de specialitate, iar sin­teza acestei documen­tări v-o prezint mai jos, spre a fi cunoscută de fe­meile din România. Din informațiile pe care le am, cred că Cervugid ovule este singurul medicament care se vinde doar prin efectele sale benefice, fără să fie promovat în siste­mul medical sau în mass-media.
Cât despre acțiunea terapeutică a medicamentu­lui (îmi cer scuze pentru termenii medicali, dar mul­te dintre informațiile de mai jos sunt adaptate din literatura de specialitate și aș vrea ca toți medi­cii ginecologi să știe despre existența lui!), Cervu­gid este indicat în stările inflamatorii cervico-vagi­nale determinate de germeni microbieni, micoze, paraziți, agenți inframicrobieni (Chlamidii, mico­plas­me, rickettsii) și viruși. Compoziția chimică a Cervugidului acționează asupra tuturor agenților patogeni amintiți! Tratamentul duce la distrugerea acestora și rezolvă majoritatea stărilor inflamatorii cervico-vaginale. (Cura se poate repeta după 7 zile de pauză, pentru consolidarea rezultatelor.)
Trebuie să subliniez faptul că infecțiile cervico-vaginale fragilizează rezistența țesuturilor locale la acțiunea agenților cancerigeni, printre care și infecția cu virusul papillomei umane (HPV). Or, tocmai acest avantaj îl prezintă Cervugidul: tratea­ză infecțiile cervico-vaginale, prin urmare crește rezistența țesuturilor la acțiunea nocivă a virusului HPV. Iar cum cancerul de col uterin se dezvoltă de obicei pe țesuturi bolnave, cu rezistența scăzută de inflamații cronice, vă dați seama de potențialul preventiv pe care-l are acest tratament - ceea ce s-a întâmplat concret și în cazul meu! Majoritatea infecțiilor cu HPV se tratează după o singură cură cu Cervugid. Chiar și în caz de agresiuni virale ma­sive, cu risc cancerigen mare, analizele speci­fice se normalizează după trei cure de tratament cu Cervugid, făcute la 2-3 luni dis­tanță, fiecare cură constând în trei cutii de ovule. Doar dacă nu se obține rezultatul scontat se poate apela la meto­de de tratament mai agresive (inter­ven­ții chirurgi­cale), la recomandarea medicului specialist.
Ovulele Cervugid nu au efecte toxice asupra organismului - un alt aspect important, deoarece explică reacțiile adverse rarisime care pot să apară după tratament; probabil că acesta-i motivul ce explică succesul medicamentului. În plus, prețul Cervugidului este modic (circa 30 de lei), ceea ce înseamnă foarte puțin, dacă ținem cont de situația în care infecțiile cu HPV neexplorate și netratate co­respunzător duc în numeroase cazuri la instala­rea cancerului de col uterin, ceea ce presupune teste imagistice, analize de sânge și alte numeroase teste de laborator, intervenții chirurgicale, radiote­ra­­pie, chimioterapie etc. - cu costuri incomensura­bil mai mari, ca să nu mai amintesc aici de suferin­țele fizice și de traumele psihice ale pacientelor!...
Și ar mai fi o problemă, hai să-i spunem deli­cată, legată de viața în doi: infecția cu HPV se trans­mite în majoritatea cazurilor prin contact se­xual, de aceea fidelitatea în cuplu este foarte im­por­tantă! Logic și necesar ar fi ca în toate situațiile în care se tratează o infecție vaginală la femeie, să fie tratat concomitent și partenerul - aspect adesea trecut cu vederea de medici. Atenția care se dă fac­torilor generatori de dezastre și pierderi de vieți omenești ar trebui să fie tratată cu toată seriozitatea atât de medici, cât și de fiecare dintre noi. Din mass-media nu lipsesc informațiile despre sex, dar aproape nimeni nu mai vorbește despre consecin­țele actului sexual neprotejat. Dar, în ciuda răului constatat, oficialii tot nu iau măsuri de informare în masă! Or, prevenirea cancerului de col uterin ar trebui să fie o politică de stat, dusă nu doar cu materiale declarative, ci cu arme corespunzătoare! Chiar dacă tratamentul cu Cervugid nu va eradica total incidența acestui flagel, totuși, el ar putea scă­dea frecvența cancerului de col uterin până la cifre comparabile cu cele din țările dezvoltate, ceea ce ar fi salutar.
M-aș adresa prin intermediul revistei "Formula AS" și organizațiilor non-guvernamentale din țara noastră: doamnelor și domnilor, aveți un instru­ment ieftin și util împotriva cancerului de col ute­rin: medicamentul Cervugid-ovule. Folosiți-l, fa­ceți ceva pentru viața femeilor din România! Ac­țiu­nile dvs. de promovare a programelor de pre­ven­ție sunt bune și utile! Dar, din păcate, ilumina­tul Ateneului Român în roz, concertele, întâlnirile la nivel înalt sau alte manifestări de acest gen, des­fășurate în zilele internaționale de luptă împotriva cancerului, nu salvează viețile bolnavelor care su­feră de cancer! Sute de suflete care se pierd în van!... Acționați, soluții există!

MARIA GEORGIANA DUICĂ - com. Miroslava, jud. Iași, tel. 0727.811.002