Scrub cu drojdie de bere
Ingrediente: două linguri cu drojdie de bere, două linguri cu zahăr, apă caldă.
Sfărâmaţi drojdia şi adăugaţi puţină apă caldă, amestecând, până se transformă într-o pastă moale. Amestecaţi şi zahărul, apoi aplicaţi preparatul pe faţă, cu masaj uşor, timp de câteva minute. Îndepărtaţi scrubul cu cu apă caldă, iar la sfârşit, clătiţi cu apă rece. Îndepărtează "pielea moartă", detoxifică şi lasă tenul întins şi cu strălucire sănătoasă.
Mască pentru ten gras
Ingrediente: două linguri cu drojdie de bere, o lingură suc proaspăt de lămâie, apă.
Se amestecă drojdia de bere cu sucul de lămâie şi apa până se formează o pastă uniformă. Se aplică pe faţa bine curăţată. Pasta trebuie aplicată cu accent pe zona T (bărbie, nas şi frunte). Lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi clătiţi. Este binefăcătoare în cazul tenului gras sau mixt, închide porii şi reglează aspectul lucios, uleios.
Mască pentru ten uscat
Ingrediente: două linguri cu drojdie de bere, o lingură miere, o linguriţă ulei migdale, apă.
Sfărâmaţi drojdia, amestecaţi-o cu puţină apă, apoi cu mierea şi adăugaţi câte puţin şi uleiul. Întindeţi compoziţia pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze 15 minute. Clătiţi-o cu apă călduţă. Aplicată de două ori pe săptămână, previne uscarea şi ridarea pielii.
Ingrediente: două linguri cu fulgi de ovăz măcinaţi, două linguri cu drojdie de bere, apă, 2-3 picături de ulei esenţial de lavandă sau muşeţel.
Amestecaţi ovăzul măcinat cu puţină apă. Separat, amestecaţi şi drojdia de bere cu puţină apă. Combinaţi cele două amestecuri, până se formează o pastă suficient de moale pentru a fi aplicată uşor. Adăugaţi uleiul esenţial şi întindeţi preparatul pe faţă. Lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi spălaţi-vă.
Mască revitalizantă
Ingrediente: două linguri cu drojdie de bere, suc de fructe (portocale, mere) sau de legume (castraveţi, varză) proaspăt stors.
Se sfărâmă drojdia şi apoi se amestecă cu sucul de fructe sau de legume, până capătă o consistenţă cremoasă. Întindeţi masca pe faţă şi lăsaţi-o 20 de minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă, apoi rece.
(Preparatele din drojdie se fac chiar înainte de a fi folosite.)