Alimente care ard grăsimile

Rodica Demian
Există alimente care ne permit să ne mobilizăm rezervele de gră­si­me. Și care au acel ceva "în plus": ajută la digestie, au efect asu­pra saturației, stimu­lea­ză me­ta­­bolismul...

Tărâțele de ovăz
pro-sațietate

Conțin fibre care izolează o parte din lipide. Tărâțele de ovăz favori­zează sație­tatea, men­ți­nând un nivel de in­sulină stabil, ceea ce permite evi­tarea "ciugu­litului" și stocarea de grăsimi de care este responsabil.
De consumat: La micul de­jun sau între mese, împreună cu brân­ză de vaci.

Ceaiul verde
detoxifiant și anti-grăsimi

Are o acțiune diuretică și ajută la slăbit. Teina stimu­lează metabo­lismul, deci con­sumul de energie. Iar taninurile reduc asi­milarea grăsimilor.
De consumat: Pe tot parcursul zilei, alter­nând ceaiul verde cu apa plată. Dar nu și după ora 16, când ceaiul vă poate perturba somnul.

Lămâia
aliata ficatului

Acidul citric pe care-l conține favorizează transformarea li­pidelor și a proteinelor la ni­velul stomacului.
De consumat: Di­mi­­neața, cu circa 20 de mi­nute înainte de micul dejun, pentru a activa se­creția bilei și pentru pregătit astfel ficatul să digere alimentele în timpul zilei.

Oțetul
campionul antistocării

Acidul său acetic micșo­rează di­gestia, ajută la reglarea ni­ve­lului de zahăr din sânge și pre­vine sto­ca­rea gră­similor de către orga­nism.
De consumat: Pentru asezonarea sa­­­la­te­lor sau a antreu­rilor.

Carne slabă, pește și ouă
pentru consumarea energiei

Proteinele lor sunt compuși complecși care reclamă multă energie pentru a fi asimilați.
De consumat: La fiecare masă. Indis­pen­­sabile, proteinele favorizează termogeneza ali­mentară (consumul de energie legat de di­ges­tie).

Mărul
"capcana" grăsimilor

Este bogat în pectine, niște fibre solubile care prind în "cursă" o parte din lipidele de la nivelul stomacului. Deci grăsimile nu sunt asimilate de organism, ci sunt direct eliminate.
De consumat: De preferință după una din mese sau între mese.

Scorțișoara
mirodenie anti-foame

Ajută la reducerea ni­velului de zahăr din sânge și la evitarea trans­formării acestuia în grăsimi. Și limitează, de asemenea, pofta de ciugulit.
De consumat: Presă­rată - în loc de zahăr - pes­te iaurt, brânză de vaci, deserturi sau cereale.

Avocado
topește grăsimile

Grăsimile mononesaturate care se găsesc în avocado fac din acesta unul dintre cele mai bu­ne alimente care ard grăsimile. În plus, conține mano­hep­tuloză, un zahar care ate­nuea­ză pro­duc­ția de insulină și crește ab­sorb­ția de calciu.
De consumat: Se adaugă în salate.

Cafeaua
pentru a arde mai bine lipidele

Cofeina activează, în mod na­tu­ral, arderea grăsimilor.
De consumat: Până la ora 17, nu mai mult de 3 cești pe zi. Altfel, excesul de cofeină va spori anxietatea, stresul și iri­tabilitatea, factori ce fa­vo­ri­zează stocarea grăsimilor.

Nucile
un plus de eficiență

Nucile te pot ajuta să arzi și mai eficient grăsimile, dato­rită conținutului de grăsimi mo­nonesaturate, benefice în curele de slăbire, dar și în sănătatea organis­mului în general.
De consumat: 5 nuci pe zi, de preferat dimineața.

Piperul Cayenne
mare accelerator al metabolismului

Produce creșterea tempe­ra­turii interne a organis­mului, ceea ce "dopează" meta­bo­lismul.
De consumat: Pre­sărat peste supe, mân­căruri sau sosuri, dar cu mode­rație. Pișcă!