Tărâțele de ovăz
pro-sațietate
Conțin fibre care izolează o parte din lipide. Tărâțele de ovăz favorizează sațietatea, menținând un nivel de insulină stabil, ceea ce permite evitarea "ciugulitului" și stocarea de grăsimi de care este responsabil.
De consumat: La micul dejun sau între mese, împreună cu brânză de vaci.
Ceaiul verde
detoxifiant și anti-grăsimi
Are o acțiune diuretică și ajută la slăbit. Teina stimulează metabolismul, deci consumul de energie. Iar taninurile reduc asimilarea grăsimilor.
De consumat: Pe tot parcursul zilei, alternând ceaiul verde cu apa plată. Dar nu și după ora 16, când ceaiul vă poate perturba somnul.
Lămâia
aliata ficatului
Acidul citric pe care-l conține favorizează transformarea lipidelor și a proteinelor la nivelul stomacului.
De consumat: Dimineața, cu circa 20 de minute înainte de micul dejun, pentru a activa secreția bilei și pentru pregătit astfel ficatul să digere alimentele în timpul zilei.
Oțetul
campionul antistocării
Acidul său acetic micșorează digestia, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și previne stocarea grăsimilor de către organism.
De consumat: Pentru asezonarea salatelor sau a antreurilor.
Carne slabă, pește și ouă
pentru consumarea energiei
Proteinele lor sunt compuși complecși care reclamă multă energie pentru a fi asimilați.
De consumat: La fiecare masă. Indispensabile, proteinele favorizează termogeneza alimentară (consumul de energie legat de digestie).
Mărul
"capcana" grăsimilor
Este bogat în pectine, niște fibre solubile care prind în "cursă" o parte din lipidele de la nivelul stomacului. Deci grăsimile nu sunt asimilate de organism, ci sunt direct eliminate.
De consumat: De preferință după una din mese sau între mese.
Scorțișoara
mirodenie anti-foame
Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la evitarea transformării acestuia în grăsimi. Și limitează, de asemenea, pofta de ciugulit.
De consumat: Presărată - în loc de zahăr - peste iaurt, brânză de vaci, deserturi sau cereale.
Avocado
topește grăsimile
Grăsimile mononesaturate care se găsesc în avocado fac din acesta unul dintre cele mai bune alimente care ard grăsimile. În plus, conține manoheptuloză, un zahar care atenuează producția de insulină și crește absorbția de calciu.
De consumat: Se adaugă în salate.
Cafeaua
pentru a arde mai bine lipidele
Cofeina activează, în mod natural, arderea grăsimilor.
De consumat: Până la ora 17, nu mai mult de 3 cești pe zi. Altfel, excesul de cofeină va spori anxietatea, stresul și iritabilitatea, factori ce favorizează stocarea grăsimilor.
Nucile
un plus de eficiență
Nucile te pot ajuta să arzi și mai eficient grăsimile, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate, benefice în curele de slăbire, dar și în sănătatea organismului în general.
De consumat: 5 nuci pe zi, de preferat dimineața.
Piperul Cayenne
mare accelerator al metabolismului
Produce creșterea temperaturii interne a organismului, ceea ce "dopează" metabolismul.
De consumat: Presărat peste supe, mâncăruri sau sosuri, dar cu moderație. Pișcă!