Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă contra lichidului la genunchi (și a altor probleme ale articulației)

Sunt o fidelă cititoare a "Formulei AS" și am învățat multe din această revistă. La rândul meu, consider de da­to­ria mea să fac public un tratament simplu, dar foarte efi­cace pentru articulația genunchiului. Pentru acesta, e ne­cesar ca per­soana bolnavă să stea așezată pe un scaun vreme de 7 minute, timp în care trebuie să-și balan­seze pi­cioarele din genunchi, înainte și înapoi. Această mișcare tre­buie efectuată dimineața, imediat după tre­zire. După trei săptămâni de tratament rezul­tatul este vi­zibil. Din ar­ti­culații dispar lichidul (dacă genunchiul a fost umflat) și du­rerea. Mersul redevine normal. Este bine ca procedeul să dureze cel puțin trei luni și să fie reluat periodic. Dă re­zul­tate la toate vârstele. Bolnavul care efec­tuează acest tra­ta­ment va renunța cu siguranță la cel me­dicamentos sau ope­ratoriu. Dă rezultate exce­lente, veri­ficate la noi, în familie.
DOINA - Sfântul Gheorghe, jud. Covasna

Sucul de morcovi vindecă tumorile canceroase

O rudă apropiată, aflată de multă vreme în luptă cu cancerul, a izbutit să-l țină în frâu și să rămână în viață, bând o cană de suc de morcovi pe zi, vreme de o lună de zile (dimineața, pe sto­macul gol). Rețeta nu este nouă. În car­tea sa, "Hrana vie, o speranță pentru fie­care", Ernst Gün­ter recomandă același procedeu, dar în alte do­zaje, și anume: 10 pahare de suc de morcovi vreme de o lună de zile. Dacă în timpul curei apa­re o pigmentare în porto­caliu a te­gu­mentelor, se întrerupe cu­ra și se reia după depigmentare. Men­ționez că mama unui copil ce suferea de o supu­rație cronică rebelă a recurs la același pro­ce­deu naturist (160 ml suc de morcovi pe zi), și copilul s-a vinde­cat. E bine ca în lupta cu boala să fo­lo­sim toate mijloacele nenocive, absolut naturale și fără ur­mări secundare, pe care natura ni le pune la dispoziție.
FLORIAN B. - Călărași

Rețetă contra crăpăturilor din călcâie

Multe femei au probleme cu crăpăturile din călcâie și mulți ciorapi se rup din cauza aceasta. Din câte trata­men­te am încercat și din câte alifii am folosit, nu mi-a ajutat nici una. Vindecarea a venit prin ținerea picioarelor în urină caldă, seara, înainte de culcare (se recoltează urina de peste zi și se încălzește). Într-un timp scurt, călcâiele me­le au devenit de mătase. Trata­mentul este valabil și pen­­tru bătăturile adânci și dureroase din talpă, dar du­rea­ză ceva mai mult.
MARIA T. - jud. Mureș

Siropul de soc vindecă răceala, bronșita și afecțiunile pulmonare

Sunt o mare cititoare a revistei "Formula AS". Abia aștept să vină la chioșc. Mi-a fost de mare ajutor în peri­oa­da cât am fost bolnavă. O hepatită cronică mi-a afectat ini­ma și plămânii. În revistă am găsit leacuri ce mi-au fost de mare ajutor pentru a mă trata naturist, fără alte medi­ca­mente. De aceea, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor ca­re trimit la redacție rețete de vindecare. Aș vrea să le ofer și eu celor ce răcesc ușor sau suferă de bronșită ori de afec­țiuni pulmonare o rețetă pe care am folo­sit-o cu mult succes: sirop din flori de soc. Se iau 5-6 inflorescențe de soc, 1 kg de zahăr, 1/2 lămâie cu coajă. Se pun florile într-un vas, se toarnă peste ele 1 l de apă clo­cotită, apoi se acoperă va­sul cu un tifon (nu se pune capac). Când se răcește, se mă­soară 1 l de infuzie, se adaugă za­hă­rul și lămâia tăiată cubu­lețe mici. Se pune la foc mic și se fierbe până rămân 3/4 sirop. Când se răcește, se toarnă în sticlă. Din acest sirop se adaugă câte o lingură la o cană de ceai de podbal. Se beau trei căni pe zi. Pentru copii, se pu­ne o lin­guriță la un pahar de ceai de 200 mg. Cu acest tra­ta­­ment eu m-am făcut bine. Am scăpat definitiv de gripă și de bronșita care mă chinuia de mult timp.
AGLAE N. - Iași

Sirop pentru vindecarea bronșitei astmatice și a anginei pectorale

Vă recomand o rețetă foarte valo­roa­să, care tra­tează cu certe reușite atât bron­șita astmatică și ast­mul, cât și an­gina pectorală. Cu ajutorul ei se vin­decă și bol­navii bătrâni, indiferent de vârstă.
Luați un kilogram de miere de al­bine, stoarceți în ea 10 lămâi și puneți 10 că­pă­țâni de usturoi, date prin ma­șina de to­cat. Amestecați toate in­gredientele și lăsați-le într-un bor­can acoperit, timp de o săptă­mână. Se ad­ministrea­ză câte pa­tru lin­gurițe o dată pe zi, încetul cu în­ce­tul, lin­guriță după lin­guriță. Nu să­riți zilele. Can­titatea respectivă tre­buie să vă ajungă pentru două luni de zile. Vă doresc multă sănătate!

Rețetă pentru vindecarea durerilor de stomac

Soțul meu a suferit de ulcer duo­de­nal, mani­festat prin dureri mari de sto­mac, fiind programat pentru ope­rație. A refuzat, recurgând în cele din urmă la sfa­turile unei femei bătrâne, care l-a în­­vățat să mă­nân­ce timp de un an de zile, câte un cartof crud, în fie­care dimi­neață, pe stoma­cul gol. Până vă obiș­nuiți cu gus­tul lui nu tocmai plăcut, mân­cați un cartof cât o nucă (o lună). În luna a doua, mâncați doi car­tofi cât o nucă. În luna a treia, mâncați un car­tof cât un ou de găină. Nu se impune un re­gim foar­te strict, cu excepția re­nunțării la alcool, tutun și carne grasă de porc (in­clusiv mezeluri). În urma respectării acestei rețete, soțul meu a scăpat de ope­rație și azi e un om sănătos.
RADA B. - Sihlea, jud. Vrancea

Leac contra tusei

Se pun la fiert 300 ml apă, cu o lin­gură cu chimen, o lingură cu flori de tei, 2 cepe mici, 6 nuci (din care patru zdro­bite) și două lin­guri cu zahăr. Se fierb toate, până ce apa sca­de la jumă­tate, apoi se strecoară. Se iau seara câte 5 lin­guri, una la 10 minute de cealaltă. În caz că mai este necesar, se repetă tra­tamentul a doua și a treia zi.
MARCELA B. - Brașov

Rețetă de îngrășat, pentru bărbați

Se recomandă cura de supraali­men­tație (adică 3500 calorii/zi) și con­sumarea zilnică a laptelui fortifiant.
Prepararea laptelui fortifiant: Se pune într-un vas smălțuit o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri drojdie de bere, o ceașcă cu lapte praf, o lingură bună cu miere de albine. Când s-au dizolvat, se adau­gă încă o jumă­tate de litru lapte proaspăt, continuând amestecarea. Este o băutură delicioasă, bogată în calciu, fier și toate vitami­nele, iar conținutul în pro­teine este egal cu cel a patru antricoate mari. Să se bea două pahare pe zi, unul între mese și altul seara, la culcare.
Să se consume zilnic 3500 calorii din: 100-120 g carne, ficat, lapte, brânză, ouă; glucide sub formă de zaha­ruri, dulciuri, făinoase, pâine, fructe dulci circa 500 g în 24 ore. Lipidele - 120-150 g sub for­mă de unt, smân­tâ­nă, frișcă, untde­lemn. Apor­tul de vitamine va fi asi­gurat prin fructe cru­de și legume, pâine integrală, fi­cat, iar cel de săruri mine­rale prin lap­te, brânzeturi, legu­me etc. Se recomandă folo­sirea pole­nu­lui și a mierii de albine. Se iau 20 g polen/zi (o lingură de supă rasă) în cure de câte o lună, în fie­care tri­mestru, iar uneori tot anul, cu întrerupere de șapte zile din când în când. Mierea de albine să fie fo­lo­sită în loc de zahăr, între 90-150 g/zi.
GEORGETA P. - Mediaș, jud. Sibiu