Răcelile şi virozele ne dau peste cap organismul când anotimpul rece se instalează şi scoate din tolbă armate de virusuri şi bacterii. În lupta împotriva lor, produsele naturale de sănătate trebuie să ne fie un aliat de nădejde. Despre suplimentele naturale şi rolul acestora în întărirea imunităţii vorbim, azi, cu d-l Paul Ailincăi, director al firmei "Zenyth Pharmaceuticals", prezentă pe piaţa produselor naturale de sănătate cu preparate menite să ne ajute să rămânem teferi şi bucuroşi de frumuseţile toamnei.
"Iarna trecută au murit 55 de persoane în urma răcelilor şi a gripei"
- Octombrie a venit cu cer senin şi cu soare, dar în curând vom da piept cu frigul şi îmbolnăvirile de sezon. De ce a devenit lumea atât de sensibilă la viroze? De unde vine declinul acesta imunitar?
- Într-adevăr, dacă în trecut răcelile păreau ceva banal şi treceau cu ceaiuri din plante medicinale, în ultimii ani, asistăm la o exacerbare a virozelor respiratorii, care pot da complicaţii serioase şi au tendinţa de a trece mai greu decât altădată. Iarna trecută au murit 55 de persoane în urma răcelilor şi a gripei, deci, nu sunt deloc de neglijat! Cât despre cauzele sensibilităţii noastre la diverşi viruşi sezonieri, cred că există mai multe posibile explicaţii. Prima este starea de malnutriţie generală a populaţiei, din cauza hranei industrializate, sărăcite în vitamine şi nutrienţi. În Franţa, de exemplu, s-au făcut studii care au demonstrat că un măr din pomicultura intensivă conţine doar 10% din cantitatea de vitamina C pe care o conţinea un măr din anii 1950. Sigur, avem de-a face şi cu o sărăcire a solurilor în minerale esenţiale, dar şi cu o invazie de pesticide şi insecticide, care compromit calitatea biologică a plantelor şi a fructelor recoltate. Apoi, noi lucrăm preponderent în spaţii închise, în birouri, nu ne mai expunem la lumina soarelui, care ne ajută la producţia de vitamina D şi la întărirea imunităţii. Nu mai respirăm aer proaspăt şi curat, iar slujbele noastre ne cam predispun la sedentarism - nu mai facem mişcarea şi efortul pe care le făceau părinţii şi bunicii noştri. În plus, microbii şi virusurile au evoluat şi ele, au căpătat rezistenţă mult mai mare la tratamente, în special din cauza abuzului de antibiotice şi substanţe biocide, cu care nu intrăm în contact doar când luăm medicamente, ci şi când consumăm carne şi produse de origine animală industrializate.
- Se ştie că tratamentele cu antibiotice nu mai sunt o soluţie eficientă în lupta cu bacteriile patogene. Ce ar trebui să facem dacă avem imunitatea scăzută?
- Dacă ne îmbolnăvim uşor toamna, devenind victime sigure pentru boli, va trebui să încercăm să ne ridicăm imunitatea. Pentru aceasta, trebuie să avem un stil de viaţă cât mai sănătos, să dormim cât mai bine, să respectăm ritmurile circadiene, aşa cum fac toate vieţuitoarele din natură. Să încercăm să mâncăm cât mai natural şi sănătos, să facem mişcare şi sport de câteva ori pe săptămână şi să ne corectăm carenţele nutriţionale. Antibioticele sunt medicamente extraordinare, care pot salva vieţi, însă doar dacă sunt folosite corect. Au fost proiectate ca să distrugă microbii, bacteriile, dar în niciun caz nu pot să distrugă infecţiile virale. De aceea, este bine să luăm în calcul şi soluţiile naturale pe care le avem acum pentru răceli, deoarece ele luptă cu virusurile, dar îmbunătăţesc deopotrivă imunitatea şi rezistenţa la aceste afecţiuni. În ţările dezvoltate, antibioticul se foloseşte ultimul, în scop terapeutic, după ce s-au epuizat celelalte măsuri mai blânde, nu aşa cum se întâmplă la noi. Dacă abuzăm de antibiotice, nu vom trata viroza, ci vom dezvolta bacterii rezistente la acţiunea lor, astfel că în viitor riscăm ca majoritatea antibioticelor să devină pur şi simplu ineficiente.
Campania "Imunitate de fier"
- Ce soluţii are medicina naturistă pentru aceste probleme?
- Fitoterapia a progresat mult în ultimii ani, astfel că există un număr mare de extracte din plante cu efect antiviral, antibiotic şi chiar antifungic. În urma unui tratament greşit cu antibiotic, făcut "după ureche", fără o antibiogramă, poţi rămâne cu imunitatea scăzută, cu dezechilibre intestinale şi cu candidoze pe mucoase. Dar dacă folosim un extract puternic din plante, acest lucru nu se poate întâmpla. De exemplu, extractul nostru de Goldenseal (cu concentraţia cea mai mare de berberină - 10%) este unul dintre cele mai puternice antibiotice şi antivirale naturale. Acţionează mai ales pe mucoase (respiratorii, sinuzale, intestinale şi urinare), fiind extrem de eficient în toate afecţiunile corelate. Noi am rămas pur şi simplu uimiţi când am văzut ce efecte terapeutice are! De altfel, noi am creat o linie întreagă de produse de imunitate, pe care o promovăm în acest moment în campania "Imunitate de Fier", de pe site-ul nostru. De exemplu, produsul Goldenseal se poate asocia cu un imunostimulator puternic, ca extractul de Ganoderma, din produsul Ganoderma Forte, cu conţinut ridicat de betaglucani, care ajută foarte mult în răceli. Mai putem completa tratamentul cu Vitamina C cu rodie sau citrice de 1000 mg şi cu Vitamina D3 - singura de pe piaţă cu ulei de cocos antiinflamator, nu cu ulei de floarea-soarelui, cum sunt majoritatea. În plus, am dezvoltat o formulă foarte complexă şi eficientă: ImmunoHelp, care este produsul nostru "amiral" pentru îngrijirea imunităţii. Produsul poate fi folosit atât preventiv, pentru creşterea imunităţii, cât şi în fazele acute ale răcelilor şi virozelor.
- Ce conţine ImmunoHelp, ce îl face atât de special încât să pariaţi pe efectele lui?
- Efectele se datorează nu doar formulei în sine, ci şi calităţii înalte a ingredientelor pe care le folosim şi faptului că am testat-o îndelung până am pus-o pe piaţă. ImmunoHelp conţine extracte concentrate din plante: Goldenseal (cu efect antiviral şi antibiotic puternic, mai ales pe mucoase), extract de Astragalus (cu efect imunostimulator), concentrat din frunze de Măslin (cu efect antiviral), un extract fitozomal special din rădăcină de turmeric - Curcumin (antiinflamator natural), extract din Ceai verde, Ghimbir (inhibă aderenţa agenţilor patogeni la mucoase), precum şi propolis (cu acţiune antiinflamatoare, antibacteriană şi imunomodulatoare). Produsul are efecte mai rapide şi mai bune dacă este folosit chiar de la debutul răcelii. Eventual, îl putem lua preventiv, în situaţia în care cei din jur, familia sau colegii de muncă sunt foarte răciţi şi dorim să evităm o viroză iminentă. Eu recomand să aveţi produsul în casă, pentru a-l putea lua rapid, încă de la primele semne ale unei răceli, să nu fiţi nevoiţi să umblaţi atunci după el.
- Aţi realizat şi alte produse noi cu efecte benefice asupra imunităţii?
- Da, aş aminti aici L-Lysine, care conţine lizină şi are efecte foarte bune în infecţiile herpetice. De asemenea, în unele infecţii virale, precum cele herpetice, dar şi respiratorii, putem beneficia de zincul natural, care se găseşte în produsul nostru Oyster Forte. Acesta conţine un extract premium din carne de stridie, stridia fiind alimentul cu cel mai mare conţinut de zinc din natură. În afară de susţinerea imunităţii, produsul Oyster Forte este şi un tonic general şi sexual deosebit. O legendă spune că secretul lui Casanova ar fi fost stridiile, pe care le consuma în cantităţi foarte mari la mesele împărăteşti. Persoanelor care sunt foarte stresate le recomand, în mod deosebit, consumul pe termen lung a unor adaptogene precum Rhodiola sau Ashwagandha, plante care le pot ajuta semnificativ să facă faţă stresului de zi cu zi. Este recunoscut că stresul blochează imunitatea şi că poţi răci imediat când eşti stresat sau foarte obosit. De ce să nu luptăm direct cu cauzele care ne debilitează, în loc să luptăm cu microbii, după ce ne îmbolnăvesc?
- Unde putem găsi toate aceste produse de imunitate?
- Toate produsele despre care am vorbit pot fi găsite pe internet, la www.zenyth.ro/imunitate defier, precum şi în unele farmacii sau magazine naturiste. Fiind de curând lansate, este posibil să nu se găsească în toate farmaciile. Le recomand celor interesaţi să le comande de pe site-ul nostru www.zenyth.ro sau telefonic, la 021.3000.000. Produsele ajung prin curier în doar 24-48 de ore, direct la uşa dvs.
- La final, ce le recomandaţi cititorilor noştri?
- Cred că sănătatea ne este cea mai mare avere şi ar trebui să fie prioritatea noastră absolută. Corpul nostru este mai compatibil cu ceea ce se găseşte în natură decât într-un laborator de chimie. De aceea, motto-ul meu este: "Dumnezeu ne-a lăsat plantele, iar omul înţelept nu se sfieşte să le folosească".