Vă pun o întrebare: de când suferă de această boală, fiica dvs. a făcut vreo analiză medicală la rinichi sau la fiere? Dacă răspunsul e negativ, sfătuiţi-o să le facă, fiindcă suferinţa aceasta e cauzată de o disfuncţie a acestor organe. Sfatul pe care i-l dau este să-şi schimbe modul de viaţă, acordând o atenţie deosebită alimentaţiei, efortului fizic şi intelectual pe care îl depune. Nu trebuie să fumeze şi nici să consume alcool. Are nevoie de sucuri naturale, vitamine din legume şi fructe, recreere şi mişcare în aer liber.
Andrei P. - Ploieşti
"Am un nodul sub braţ şi nu vreau să mă operez"
(Răspuns pentru G. M., F. AS nr. 1061)
Mama mea s-a vindecat în mod miraculos de o astfel de afecţiune, tratându-se cu rostopască, la recomandarea doctorului biolog Karol Magler care, din nefericire, nu mai e printre noi. Planta este bună pentru tratament tot timpul anului, chiar şi iarna, când rămâne tot verde sub zăpadă. Dar cea mai eficientă este acum, vara, când este deosebit de bogată în sucul galben-oranj pe care îl conţine. Spălaţi bine locul cu ceai de rostopască uscată. Lăsaţi să se zvânte şi apoi aplicaţi sucul galben, prin ruperea tulpinei şi-a frunzelor (la locul rupturii apare o bobiţă de suc). Picăturile acestea le puneţi direct pe locul afectat. Procedeul se repetă de câteva ori pe zi. Seara, la culcare, zdrobiţi planta cu o sticlă şi aplicaţi-o direct pe locul afectat, acoperind-o apoi cu un tampon de vată şi aplicând deasupra un leucoplast. Planta tăiată mărunt se poate pune şi la macerat în alcool rafinat (câtă plantă, tot atât alcool), păstrându-se într-o sticlă de culoare închisă. E bine să o aveţi în casă tot timpul anului. Vă doresc însănătoşire grabnică.
NINA - Focşani
"Sunt paralizat şi am nevoie să mă vindec de o escară adâncă"
(Răspuns pentru RĂZVAN N., F. AS nr. 1185)
Şi mama mea a trecut printr-o problemă similară, pe care a rezolvat-o. Tratamentul e relativ simplu: mai întâi se spală rana cu ceai de muşeţel, apoi se pulverizează cu spray de propolis, care se găseşte la magazinele cu produse apicole. Efectul e sigur. Rana se închide uşor.
Adina
"Caut un tratament naturist pentru tuberculoză"
(Răspuns pentru SANDU - jud. Iaşi, F. AS nr. 1200)
Şi eu am suferit de TBC pozitiv la vârsta de 14 ani, iar acum am 76 de ani. De aceeaşi boală a suferit şi tatăl meu, în 1930. Trimis acasă de la spital, spunându-i-se că nu mai are scăpare (având carcinom la plămâni), tatăl meu nu a decedat - aşa cum au prezis doctorii - ci a mai trăit 46 de ani. Atât eu, cât şi tatăl meu ne-am vindecat cu palincă (ţuică fiartă de două ori - se găseşte în Ardealul de Nord) sau alcool rafinat de 80°, din care se ia câte o linguriţă la fiecare masă. Se procedează în felul următor: mai întâi se mănâncă o bucată de slănină de circa 100 grame, după care se ia linguriţa de ţuică sau de alcool, apoi se mănâncă normal. Dacă aveţi poftă, puteţi mânca şi de 5-6 ori pe zi. În timpul acesta se stă în pat, nu se face niciun efort, nici măcar sexual. Alcoolul în cantitate mică este un medicament, iar în cantitate mare - o otravă.
Dumitru N. - jud. Dâmboviţa
"Ştie cineva leacuri pentru boala Dupuytren?"
(Răspuns pentru ANASTASIA - Braşov, F. AS nr. 1204)
Iulia T.
2. Procuraţi două bucăţi de tablă de cupru, cu laturile de câte 7 cm. Puneţi-le la încălzit pe plita sobei sau pe un ochi de aragaz, până când o picătură de apă aruncată pe ele sfârâie. Concomitent, se pregăteşte o cârpă de cânepă, in sau bumbac, care se împătureşte în 3-4 straturi. Tablele fierbinţi se iau cu grijă (cu un cleşte), se pun pe cârpă şi se împachetează în aşa fel încât să nu rămână nicio porţiune de tablă descoperită (ca să nu provoace arsuri). Astfel învelite, tablele calde se ţin între palme, presându-le uşor. Părţile afectate trebuie să fie cât mai aproape de căldură. Pe măsură ce straturile de cârpă se răcesc, se procedează la despachetarea a unu-două învelişuri, ţinându-se mai departe tăbliţele în palme. Procedeul se repetă, până ce mâinile intră în contact nemijlocit cu metalul. Se aşteaptă până ce el se răceşte complet. De regulă, operaţia se face o dată pe zi, seara, când pacientul nu îşi mai foloseşte mâinile. Cam în 7-10 zile, muşchii palmelor ar trebui să ajungă la faza normală. După fiecare şedinţă, se va face un masaj cu vârfurile degetelor de la o mână la alta. Totul este simplu, iar mie mi-a folosit. Dacă pe parcurs apar din nou semne ale bolii pe palme, se repetă procedeul. Am văzut şi un caz de boala Dupuytren operată, cu rezultate foarte bune, la Clinica de chirurgie din Cluj. Procedeul cu plăci de cupru dă rezultate foarte bune şi în topirea ciocurilor ce apar în călcâie, la genunchi şi la coate. Pentru călcâie, se calcă cu ele direct pe bandajul cu plăci. La genunchi şi la coate, bandajul se ţine cu mâna. Spun încă o dată: acordaţi mare atenţie la manevrarea tăbliţelor de cupru, ca să nu se producă arsuri.
Gheorghe A. - Cluj
"Am poliartrită reumatoidă şi cataractă"
(Răspuns pentru ANGELA R. - Mediaş, F. AS nr. 1287)
1. Şi eu sunt bolnavă de poliartrită reumatoidă. Primii şapte ani de boală au fost cumpliţi; niciun tratament nu m-a ajutat. Citind o lucrare despre masajul reflexologic, am întâlnit, printre altele, cazul unei persoane care suferise de aceeaşi boală. Medicul care a scris acea lucrare i-a făcut masaj la ambele tălpi, câte o oră pe zi, timp de un an. După această perioadă, bolnava şi-a revenit spectaculos.
Atunci m-am hotărât şi eu să-mi masez tălpile, dar mâinile nu mă ajutau. Am început să mă bat uşor la tălpi cu o lingură de lemn mai mare, câte 30 de minute la fiecare talpă. De necrezut, dar după 3 luni m-am simţit mult mai bine. Se insistă în zona de mijloc a tălpii, acolo unde se afla zona reflexă a rinichiului. Prin masaj se elimină toxinele. Şi astăzi, după şase ani, mai practic această metodă, dar nu zilnic. Mă simt foarte bine, mulţi nu cred că sufăr de această boală, dar fac şi multe rugăciuni pentru mine şi pentru alţii. Nu mai fac niciun fel de tratament medicamentos; rar mai iau câte o aspirină. Vă doresc sănătate şi multă voinţă!
Teodora - Bucureşti
2. Soţul prietenei mele a suferit de poliartrită reumatoidă. Avea dureri groaznice, de nici nu putea merge, dar un doctor i-a dat reţeta următoare: băi calde, cu doi pumni de sare iodată. După baie se frecţionează locurile dureroase cu zeamă de var stins (250 ml) amestecată cu două linguri de miere de albine (se ia apa limpede, de deasupra varului). El face zilnic tratamentul şi se simte foarte bine. Toată ziua merge la piaţă, deşi are 75 de ani. Dumnezeu să vă ajute!
Eugenia - Arad
"Sufăr de rectocolită ulcero-hemoragică"
(Răspuns pentru CORINA S. - Bucureşti, F. AS nr. 1291)
Cunosc multe persoane apropiate care s-au vindecat simplu de rectocolită hemoragică cu Redigest (fabricat de Hofigal). Salazopirina e nimic pe lângă acest medicament natural şi ieftin.
Maria B. - Piteşti
"Am Helicobacter pylori şi nu pot scăpa de ea"
(Răspuns pentru ELENA - Vatra Dornei, F. AS nr. 1299)
Una dintre plantele care vindecă ulcerul provocat de această bacterie este obligeana. Rădăcina acestei plante reglează aciditatea cu succes. Se ia o linguriţă de rădăcină pisată (se găseşte la Plafar) şi se lasă la macerat peste noapte, în apă rece (o cană). A doua zi se strecoară şi se ia câte o înghiţitură din acest produs (e foarte amar), înainte şi după mese. Cura durează 14 zile şi poate fi repetată după o pauză de 10 zile. Multă sănătate!
Vasile N. - Suceava
"Sufăr de acnee"
(Răspuns pentru LAURA - Iaşi, F. AS nr. 1324)
Laura, ai 24 de ani şi suferi de acnee, eu am aproape 50, şi încă mă confrunt cu această problemă. Abia de un an am reuşit să găsesc un produs care a făcut o diferenţă. Nu îţi mai spun câte creme, loţiuni, antibiotice am încercat de-a lungul timpului, tratamente scumpe, peelinguri chimice, am fost şi la dermatolog etc. (am cheltuit o groază de bani). Aveam zile când pur şi simplu nu îmi doream să ies din casă. Produsele despre care vorbesc se cumpără de la EXPOSED SKINCARE, sunt din SUA şi se pot comanda pe net. Eu am zis să fac o încercare. Nu este foarte scump. Mi-am cumpărat doar produsul care se numeşte ACNE TREATMENT SERUM, şi costă 20 de dolari. După trei săptămâni de la folosire, am început să văd diferenţa. De atunci îl folosesc zilnic. Sunt mai multe produse la Exposed, eu personal mi-am luat acest "Acne gel". Nu e necesar să cumperi toate produsele. Când îmi spăl faţa, folosesc doar prosoape de hârtie (şerveţele pe care le arunc), nu folosesc prosop textil şi îmi schimb faţa de pernă o dată la 3-4 zile. Mai mult, încearcă să renunţi la produsele lactate, în special lapte şi brânză, iar ciocolată, mezeluri şi mâncăruri condimentate ceva mai puţin. Sper că ţi-am fost de ajutor, numai bine îţi doresc şi persistă cu tratamentul.
CRISTINA