Slăbiți cu cartofi!

Iulia Vlad
Cu un conținut mare de mine­rale, vitamine și fibre, dar să­raci în calorii, cartofii consumați în cantități controlate și în combinații potrivite sunt excelenți pentru slăbit.

Amidonul rezistent care se formează la prelucrarea lor termică, după ce s-au răcit, stimulează arderea grăsi­milor, prin accelerarea metabolis­mului, și dă energie suficientă, dar și senzație de sațietate pentru câteva ore. În plus, cartofii sunt ușor di­gerabili și bine tolerați chiar și de cei cu "stomac sensibil".
Iată trei diete prin care reușiți să slăbiți conside­rabil cu ajutorul carto­filor. Consumați doar alimen­tele specificate, fără ulei, unt sau alte adaosuri. Se reco­mandă să consumați mini­mum 2 litri de apă pe zi și apă cu lă­mâie, cea­iuri din plante neîn­dul­cite. Este permisă cafeaua fără zahăr.


Dieta cu cartofi și iaurt

Dacă urmați cu precizie instruc­țiunile, puteți pierde până la 2 kilo­grame în trei zile. La cartofi se poate adăuga un praf de sare.
Plan de dietă pe zile:

Ziua 1:
Micul dejun: Un car­tof fiert (de aprox. 150 g) și un pahar de iaurt.
Prânz: Doi car­tofi fierți și un pahar de iaurt.
Cina: Două pahare de iaurt.

Ziua 2:
Micul dejun: Un pahar de iaurt.
Prânz: Doi cartofi fierți și un pahar de iaurt.
Cina: Un cartof fiert si un pahar de iaurt.

Ziua 3:
Micul dejun: Un cartof fiert.
Prânz: Un cartof fiert și un pahar de iaurt.
Cina: Un pahar de iaurt.


Dieta cu cartofi și țelină

Se ține nu mai mult de trei zile pe săptămână, care pot fi sau nu con­secutive. Aveți nevoie de ju­mătate de kilogram de cartofi și aceeași cantitate de țelină. Cartofii și țelina se curăță, se taie bucăți și se fierb, apoi se pasează, iar piureul obținut se amestecă cu apa în care au fiert. Se asezonează cu un praf de sare, mărar și pătrunjel tocate, după gust. Această supă se consumă repartizată în 3-4 porții, de-a lungul unei zile. Se pierd până la 3 kilo­grame, iar dieta se poate ține de două ori pe lună.


Dieta cu cartofi de 12 zile

În urma acestui regim slăbiți până la 5 kilograme. Dieta conține două porții de cartofi pe zi, cu 200-250 g cartofi fierți sau copți. La prânz, cartofii sunt asociați cu alimente bogate în pro­teine, iar seara, cu le­gume. Dieta se poate re­peta după o lună.

Plan zilnic de dietă:
Micul dejun: Cafea sau ceai sau lapte degresat fără zahăr, alături de o felie de pâine, plus 50 g brânză degresată.
Gustare: Un măr, o portocală sau alt fruct.
Prânz: O porție de cartofi, plus 200 g carne de pui sau curcan sau pește slab sau ouă fierte sau brânză cu conținut scăzut de grăsime.
Gustare: Un iaurt mic.
Cina: O porție de cartofi plus salată de legume crude sau fierte.