Piersicile şi caisele, de pildă, au puţine calorii, dar o mare bogăţie de vitamine, minerale şi fibre, ceea ce le face nutritive, tonifiante şi uşor de digerat. Ele sunt bine tolerate, gustoase, energizante şi răcoritoare. Urmaţi una din aceste diete şi veţi vedea cum grăsimea se "topeşte" şi talia se subţiază.
Piersici şi caise proaspete
1. În fiecare săptămână, 2 sau 3 zile, consumaţi doar piersici sau caise, în cantitate de un kilogram-un kilogram şi jumătate. În afară de fructe, este obligatoriu să beţi minimum 2 litri de apă şi aveţi voie una sau două felii de pâine graham pe zi.
2. În fiecare zi, la masa de prânz sau de seară, mâncaţi doar o porţie (300-350 g) de piersici sau caise. În rest mâncaţi normal, dar evitaţi excesul de zahăr, făinoase şi grăsimi. Dieta se ţine 3 săptămâni.
Compot de piersici
Înlocuiţi masa de seară cu o porţie de compot de piersici. Pentru aceasta, alegeţi 3-4 piersici mari, pe care le spălaţi, le scoateţi sâmburii şi le tăiaţi felii sau cubuleţe. Separat, puneţi un litru de apă pe foc şi când fierbe, adăugaţi piersicile tăiate. Când piersicile s-au înmuiat, luaţi compotul de pe foc şi acoperiţi. Nu se adaugă zahăr. Se poate păstra la frigider maximum 2 zile. Timp de 2 săptămâni, înlocuiţi masa de seară, cu una sau două porţii din acest compot.