Piersicile și caisele, de pildă, au puține calorii, dar o mare bogăție de vitamine, minerale și fibre, ceea ce le face nutritive, tonifiante și ușor de digerat. Ele sunt bine tolerate, gustoase, energizante și răcoritoare. Urmați una din aceste diete și veți vedea cum grăsimea se "topește" și talia se subțiază.
Piersici și caise proaspete
1. În fiecare săptămână, 2 sau 3 zile, consumați doar piersici sau caise, în cantitate de un kilogram-un kilogram și jumătate. În afară de fructe, este obligatoriu să beți minimum 2 litri de apă și aveți voie una sau două felii de pâine graham pe zi.
2. În fiecare zi, la masa de prânz sau de seară, mâncați doar o porție (300-350 g) de piersici sau caise. În rest mâncați normal, dar evitați excesul de zahăr, făinoase și grăsimi. Dieta se ține 3 săptămâni.
Compot de piersici
Înlocuiți masa de seară cu o porție de compot de piersici. Pentru aceasta, alegeți 3-4 piersici mari, pe care le spălați, le scoateți sâmburii și le tăiați felii sau cubulețe. Separat, puneți un litru de apă pe foc și când fierbe, adăugați piersicile tăiate. Când piersicile s-au înmuiat, luați compotul de pe foc și acoperiți. Nu se adaugă zahăr. Se poate păstra la frigider maximum 2 zile. Timp de 2 săptămâni, înlocuiți masa de seară, cu una sau două porții din acest compot.