Ing. chimist MIRCEA BOCAN - "Lista afecțiunilor rezolvate cu argilă le aparține celor care s-au vindecat"

Florentin Popa
RECAPITULĂRI NECESARE

- De la o vreme încoace, pe adresa revistei noastre vin tot mai multe scrisori-mărturie "pen­tru vindecările cu argila Bocan". Dacă la început cititorii mulțumeau doar pentru vindecarea unor afecțiuni digestive, astăzi, subiectul recunoștinței sunt boli mult mai grave, ca, de pildă, ciroza hepa­tică, cum a reieșit și din pagina "Așa m-am vindecat", publicată în numărul trecut al "For­mulei AS". D-le Mircea Bocan, după aproape un deceniu de tratamente cu "Algo", putem consi­dera argila un panaceu? Un medicament bun la toate?

- Panaceu? Să nu exagerăm! Există zeci de afec­țiuni la care argila noastră nu are niciun efect. Vă mărturisesc că, fiind un cititor fidel al revistei "Formula AS", urmăresc cu mare atenție rubrica "Ci­titorii întreabă", pentru a le recomanda trata­men­tul cu argilă suferinzilor cărora medicina alo­pată nu le oferă soluții. Tratamentul cu argilă vin­decă foarte multe boli de diverse etiologii, dar există și afec­țiuni "moderne", mai puțin cunoscute, cauzate gene­tic, sau, probabil, de un cumul de fac­tori fizici și psihici, la care mi-e greu să mă pronunț dacă face bine sau nu. Solicitările cititorilor dvs., cu care comunic permanent, sunt extrem de diver­se, dar, de multe ori, nu pot să le ofer un sfat, pentru că de unele boli nici măcar nu am auzit! Practic, eu am completat "din mers" lista afecțiunilor care se tra­­tează cu argilă, după observațiile consumatorilor care au luat argilă pentru o problemă de sănătate și și-au vindecat, în paralel, mai multe afecțiuni. De exemplu, calculii biliari nu se elimină consumând argilă; în schimb, calculii renali dispar ca prin far­mec! Probabil că există o diferență de com­poziție, altfel nu știu de ce efectele sunt diferite. Dar cititorii fideli ai revistei sunt deja familiarizați cu tratamentul cu argilă și, de regulă, ne cer aju­torul numai pentru afecțiunile despre care s-a scris în "Formula AS", cu vindecări confirmate de cei care au urmat tratamentul.

- Se știe că argila are și un potențial antitoxic puternic. Ne protejează și de substanțele chimice din alimentele procesate?

- Toate alimentele procesate, fără excepție, conțin diverși compuși chimici foarte dăunători pentru sănătate. De altfel, lumea medicală este tot mai preocupată de legătura directă dintre alimen­tație și creșterea alarmantă a cancerelor de toate felurile. Există studii care au demonstrat clar rolul acestor substanțe chimice în declanșarea anumitor tipuri de cancer, dar nu se face nimic probabil din rațiuni economice. În alimentația "modernă" se fo­lo­sesc foarte multe E-uri: conservanți chimici, aro­matizanți, coloranți, nitrați, agenți de afânare, fo­liere etc. Gândiți-vă la un singur exemplu: anti­aglo­merantul din sare, pe care cu toții o folosim zilnic în alimentație, este o cianură! De altfel, s-a dovedit că am devenit un fel de coș de gunoi al Oc­cidentului, mai toate alimentele de import destinate Europei de Est fiind preparate după standarde infe­rioare. Să fie oare o coincidență faptul că, oficial, România este pe primul loc în Europa la incidența cancerelor? Nu cred!
Principala calitate a argilei (sunt studii făcute în acest sens) este aceea că elimină din organism to­xinele de orice natură, metalele grele, radicalii liberi și scade toxicitatea medicamentelor, fără a le afecta cu nimic eficiența! Cei care sunt consec­venți în consumul de argilă (eu consum argilă de 31 de ani!) se află în clubul select al celor care foar­te greu pot să facă o formă de cancer.

"Cirotici trimiși acasă din spital s-au vindecat cu argilă"

- În ce afecțiuni ați observat eficiența maximă a argilei?

- Cele mai bune rezultate le-am avut în bolile di­ges­tive, hepatice, renale, diabet de tip II și afec­țiuni tiroidiene. Surprize incredibile am avut în tratarea cirozelor alcoolice uscate! Pacienți trimiși acasă din spital, cu speranță de viață de doar câteva săptămâni, s-au vindecat total după 2-3 luni de cură cu argilă! Ulterior, duc o viață normală, fără niciun alt tratament medicamentos sau regim alimentar. În privința cirozelor uscate, se știe că medicina mo­dernă nu oferă soluții. Or, vinde­că­rile cu argilă sunt spectaculoase și procentul de reușită este de 100%. Fac un apel prin intermediul revis­tei "Formula AS", care de peste două decenii ne arată că îi pasă de sănătatea celor aflați în sufe­rință și în dificultăți de orice natură, pentru cola­bo­rarea cu un colectiv de me­dici hepatologi. Solu­ția pentru vin­decarea cirozelor există, trebuie doar să facem niște teste chimice! În secolul XXI, secolul tehno­lo­giilor înal­te, cel mai banal tra­ta­ment - cel cu argilă - ar putea fi no­minalizat la un merituos Pre­miu No­bel pentru Medicină și România ar putea ajun­ge, astfel, pe primele pa­gini ale revistelor de spe­cialitate!
Ciroza hepatică se re­zolvă mai greu, după circa 9 luni de cură. În cazul cirozelor com­pli­cate cu infecții virale, noi reco­mandăm asocierea în tra­tament a tincturii de propolis 30%, pro­dusă de Institutul Api­col Ro­mân, care, ca și ar­gila, are un efect antiviral puternic. Atenție, tinc­tura poate fi consumată abia după trei luni de la începerea curei cu argilă, când ficatul este refăcut!

Tratament ideal pentru bolile digestive și renale

Proprietățile argilei o fac ideală pentru tratarea bolilor digestive. Este un foarte bun pansament gas­tric și are un puternic efect bactericid. Entero­coli­tele, gastritele, colitele, rectocolitele hemora­gice, ulcerele gastrice și melenele se vindecă în totalitate cu argilă. Am observat că sunt necesare can­tități tot mai mari de argilă pentru tratarea aces­tor afecțiuni, din cauza faptului că au apărut ger­meni patogeni tot mai rezistenți. Din păcate, multe persoane iau antibiotice după ureche, de cele mai multe ori nefiind necesare, mai ales în afecțiunile virale, unde n-au niciun efect.
Argila este excelentă și în insuficiența renală, dar aici rezultatele diferă de la caz la caz. Multe per­soane au scăpat de dializă, unele având deja fis­tula montată, cum a fost și cazul doamnei din Sibiu, prezentat pe larg în revistă!
Le recomand și sportivilor de performanță să consume continuu argilă, în felul acesta putând să evite "surprizele" cauzate de anumite alimente pe care le consumă pe alte meridiane, unde au loc com­petițiile sportive.
Pentru că vara e sezonul intoxicațiilor alimen­tare, le recomand celor care pleacă în concediu să aibă la ei o cutie mică cu argilă, pentru orice even­tualitate. În caz de toxiinfecție alimentară, un pumn mare de argilă dizolvat în apă plată, administrat ca doză unică, îi scapă în numai 15 minute de spita­li­zare și de chinul spălăturilor gastrice!
Țin să menționez că persoanele care au mai mul­te afecțiuni grave se vindecă mai spectaculos decât cei care au o singură afecțiune, de exemplu o banală gastrită. Mister...

Leac pentru bube și răni

- Argila poate fi folosită cu suc­ces și în uzul extern. În ce afecțiuni?

- Rănile infectate se curăță și se vindecă foarte rapid folosind cataplas­me cu argilă. Să nu uităm că și ani­malele își tratează rănile în acest mod! La ulcerul varicos, de exemplu, efec­tul argilei este excepțional. Mama unui medic din Alba Iulia a avut timp de 21 de ani ulcer vari­cos. Am fost cău­tat de infirmiera care o îngri­jea. Plângea la telefon, spu­nea că nu mai suportă mirosul pesti­lențial de carne în putrefacție. Rana era suprain­fectată, cu osul dez­velit, deja se punea problema ampu­tării piciorului! M-a rugat să-i pun eu cataplasme, dar am refuzat să o însoțesc, pen­tru a nu intra în conflict cu fiul bol­navei, un medic derma­tolog expe­rimentat. Infirmiera a pro­fitat de absența lui din localitate pentru o perioadă mai lungă și i-a aplicat bol­navei cataplasme groase cu ar­gilă, direct pe rană. Când aces­ta a revenit în localitate, a rămas sur­prins să vadă că rana este curată, nu mai degajă acel miros insu­por­tabil și au început să crească mu­guri de carne proas­pătă. După vreo 3 luni, m-a su­nat infirmiera să-mi spună că rana s-a închis com­plet. Asta e-o poveste veche, s-a întâm­plat cu mulți ani în urmă... Am auzit că bătrâna a decedat acum o lună, la 94 de ani!
Argila este foarte eficientă în tratarea acneei și a furunculelor. Masca de argilă preparată cu suc proaspăt de castravete face minuni! Sucul de cas­travete stimulează producția de colagen și mărește eficiența argilei. Rezultatele sunt mai bune dacă, în paralel cu tratamentul extern, se ține și cura in­ternă.

- Cât costă argila și de unde poate fi procu­rată?

- Argila ALGO este pură microbiologic, nu are încărcătură radioactivă și are avizul Ministerului Să­nătății, ca supliment alimentar. S-a calculat că trei doze de cinci grame de argilă asigură necesarul de minerale pentru o zi. Se găsește în farmacii și magazinele naturiste. Noi distribuim argilă și direct la domiciliul clienților, cu instrucțiuni de utilizare, în care menționăm și afecțiunile pe care le tratează, din literatura de specialitate și din experiența noas­tră de 31 de ani. Un pachet cu 2 kg de argilă costă 70 de lei, preț în care e inclusă și taxa de curierat ra­pid. Comenzi directe se pot face pe e-mail: office@ argila-algo.ro sau la tel. 0258.865.677. Pentru de­ta­lii despre cura cu argilă și tratamente persona­lizate, pot fi contactat oricând la tel. 0788.233.873.