Suferința dvs., care vă afectează de când erați mică, cred că este cauzată de o colită de fermentație, pentru care vă propun următorul tratament.
Regim alimentar
Alimente recomandate (medicamente, în cazul bolii dvs.): orez vechi de un an, grâu, orz, mei, legume verzi fierte cu condimente carminative (care scot gazele din stomac: coriandru, fenicul, anason), iaurt, brânză, supă de fasole, ceai verde, cafea, usturoi, ceapă, praz, pătrunjel, anason, sparanghel, flori vegetale, apă fiartă de băut, rodii, stafide, curmale.
Alimente interzise (le veți considera otravă pentru suferința dvs.): carne, ouă, mâncare grasă, lapte, băuturi alcoolice, oțet, fructe acre, tuberculi, înghețată, sucuri reci de fructe, condimente iuți, zahăr, melasă, prune, mâncăruri grele.
Automasajul
Este foarte indicat pentru eliminarea balonării și a gazelor. Se masează câte 10 minute zonele de reflex ale stomacului, duodenului, pancreasului și intestinului subțire. Dacă nu dispuneți de planșe cu zonele reflexogene, vi le pot trimite prin poștă (comunicați-mi adresa).
Terapia cu apă distilată
Pentru eliminarea toxinelor din corp (în proporție de 87%), trebuie să beți o cantitate de 90 litri de apă distilată (vreme de 6 luni, cât ține tratamentul). În momentul în care începeți terapia, veți înlocui apa pe care o consumați (apă plată, apă minerală, apă de izvor) și sucurile (Cola, Pepsi etc.) cu apă distilată. Veți bea numai apă distilată, în funcție de necesitățile organismului, adică beți când doriți și cât doriți și vă opriți când ați băut 90 de litri.
Administrarea de Apisan-Forte
Timp de două luni, veți lua două linguri de Apisan-Forte pe zi, una dimineața pe nemâncate și a doua ca desert, după masa de prânz. Pentru Apisan-Forte, veți folosi numai lingură de lemn. În continuare, veți lua câte o lingură de Apisan-Forte pe zi, dimineața, pe nemâncate, timp de patru luni.
Rețete naturiste, concepute de ing. Valeriu Popa
Gaze la stomac
- O linguriță de semințe de anason și o linguriță de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc și se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- O linguriță de pelin și o linguriță de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc și se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- Se pun seara în apă semințe de pătlagină. Peste noapte se formează o masă gelatinoasă. Se ia dimineața o lingură, înainte de micul dejun.
- O linguriță de semințe de mărar se fierbe 15 minute, cu o cană de apă. Se strecoară și se bea lichidul fierbinte.
Colită
- Se beau 3 căni de infuzie de leuștean pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
- Se infuzează 3 fire de leuștean proaspăt sau uscat, în 3 căni de apă clocotită, 5-6 minute, apoi se strecoară și se bea neîndulcit.
- Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de mușețel, în 250 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, după mese.
- Se râșnește o lingură de semințe de in și se înghite imediat pulberea fină, după ce în prealabil a fost amestecată cu apă clocotită. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, înainte de masă, timp de 14 zile.
Notă: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc sănătate!
Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com
"Sufăr de prurigo dermohipodermită cronică"
(Răspuns pentru CONSTANTIN ITU - Cugir, F. AS nr. 1252)
Stimate domn, vă veți unge cu unguent POCO cu un ușor masaj pe suprafața pielii, unde aveți mâncărimile. Ungerile le veți efectua de preferință seara, la culcare, timp de cel puțin 20 de zile. Dacă mâncărimile persistă sau reapar, puteți relua ungerile cu POCO pentru orice durată de timp, chiar și un an sau mai mult, până la dispariția acestora.
POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spectaculoase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greș.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, Clinica Medical ES, București, tel. 0723/51.07.37
"Caut un leac pentru reducerea trigliceridelor"
(Răspuns pentru DUMITRU - Cugir, F. AS nr. 1254)
Valorile crescute ale colesterolului și trigliceridelor se datorează fie unei cauze endogene, fie uneia exogene. Cauzele endogene pot fi dislipidemii familiale, ce apar în urma unei mutații genetice, care nu permite desfășurarea unui metabolism lipidic corect. Această situație se regăsește în antecedente atât la părinți, cât și la bunicii care au avut drept cauze de deces patologii cardiovasculare, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Cauzele exogene sunt cauzate de stilul de viață alimentar, care determină boli precum diabetul de tip 2 sau sindromul X. Acestea conduc la o creștere a glicemiei și, în consecință, și la o creștere a trigliceridelor. Tratamentul constă atât în dietă, cât și în prevenție, cu ajutorul integratorilor alimentari.
Dieta trebuie să fie bazată în principal pe două tipuri de alimente:
* fibre alimentare, precum crudități, rădăcinoase, salate de varză sau rucola, care ar trebui consumate înainte de fiecare masă;
* alimente bogate în acizi grași nesaturați, precum avocado, nuci, măsline, hering, sardină, somon de captură (preparat la grătar, foarte puțin).
Se vor elimina din dietă alimentele ce conțin zahăr și fructoză, cum sunt: mierea, zahărul, prăjituri însiropate, halva, nuga etc.
Pentru prevenție, este absolut necesară completarea cu integratori alimentari, ce ajută nutriția celulară și garantează integrarea alimentară.
Sunt recomandați: acizii grași nesaturați omega 3, în catenă completă (cu 8 componente ale familiei de acizi grași Omega 3), extractul de allil (în forma completă, din familia plantelor aliacee), și tot ce înseamnă flavone naturale (resveratrol, hesperidină, antocianine, flavonoli etc). De cele mai multe ori, nivelul crescut de trigliceride este datorat unei cauze secundare, ce trebuie identificată.
Se recomandă un consult medical personalizat, pentru a identifica această cauză și pentru a oferi soluția cea mai potrivită.