Cum se întâmplă minunea aceasta? Cercetările au arătat că ingredientele termogenice (care cresc temporar termogeneza în corp), consumate în mod constant, au efecte benefice asupra metabolismului, cresc arderea grăsimilor și împiedică depunerea lor. Astfel că spunem adio mâinilor și picioarelor reci, dar și pernelor de grăsime!
Ardeiul iute. Capsaicina, substanța conținută de ardei, "dă căldură" și ajută și la combaterea obezității. Asezonați ciorbele și mâncărurile cu cât mai mult ardei iute. El este disponibil și sub formă de tinctură sau extract, în farmacii și plafare.
Scorțișoara. Și ea face parte din condimentele care "încălzesc" și în același timp reglează semnificativ nivelul zahărului din sânge, ceea ce o face un aliat important în lupta împotriva grăsimii. Turnați 500 ml de apă clocotită peste 2 lingurițe de scorțișoară pudră, amestecați și lăsați o jumătate de oră vasul acoperit, apoi strecurați. Beți din acest preparat o cană, dimineața, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, și o cană în cursul după-amiezii, între mese.
Ghimbirul. Se consumă înainte de fiecare masă o linguriță de ghimbir proaspăt mărunțit (rădăcina de ghimbir se spală bine și se dă pe răzătoarea mică) sau o jumătate de linguriță de ghimbir uscat. Se poate consuma și sub formă de ceai, care se prepară astfel: se taie o bucată de ghimbir proaspăt cam cât o nucă, se dă pe răzătoarea fină. Se pune la fiert o jumătate de litru de apă, când fierbe se adaugă ghimbirul. Se fierbe 1-2 minute, apoi se pune deoparte cu capac pentru 30 de minute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.
Piperul. Piperul negru blochează formarea de noi celule de grăsime. Consumați piper negru adăugat la mâncăruri, dar și sub formă de ceai.
Ceai de piper negru: puneți pe foc două căni de apă. Când apa clocotește, adăugați 2 lingurițe de boabe de piper. Lăsați să dea în 2-3 clocote, apoi puneți lichidul la infuzat 10 minute. Strecurați și beți pe parcursul zilei, cu înghițituri mici.