Pentru întărirea vaselor de sânge faciale e bine să efectuaţi în mod regulat masarea pielii cu gheaţă cosmetică. Se prepară o infuzie dintr-un amestec de ceai verde, muşeţel şi măceşe, în cantităţi egale. Se opăresc două linguriţe de amestec cu două căni de apă clocotită şi se infuzează 20 de minute. Se filtrează prin tifon, se răceşte şi se toarnă în forme pentru gheaţă. Cubuleţele de gheaţă se folosesc pentru masajul feţei, cu mişcări circulare. Această procedură va face pielea fermă şi catifelată.
Mască cu tomate verzi - este un remediu eficient contra vaselor de sânge vizibile. Se prepară un piure din una - două roşii necoapte, verzi, se adaugă jumătate de linguriţă de muştar sau ulei de măsline şi se amestecă bine. Masca se aplică uniform, într-un strat gros, pe suprafaţa pielii, şi se lasă timp de 10-15 minute, după care se spală cu apă caldă. În final, tenul se tamponează cu suc de aloe rece (în acest scop, pentru câteva ore înainte de începerea procedurii, frunzele plantei se pun în frigider).
Mască de cătină - se amestecă bine, în proporţii egale, o lingură de boabe de cătină coapte, cu brânză de vaci sau smântână. Amestecul se întinde pe întreaga suprafaţă a pielii şi se lasă timp de jumătate de oră. Apoi se clăteşte masca cu apă rece. Pentru a întări vasele de sânge, este suficient să efectuaţi procedura o dată pe săptămână.
Seminţe de măceşe - se prepară o mască din seminţe de măceşe uscate şi râşnite într-o râşniţă de cafea. Făina obţinută se amestecă cu smântână, în proporţii egale (câte jumătate de lingură). Se adaugă în amestec trei-cinci picături de suc de lămâie şi trei picături de ulei esenţial de mentă. Aplicaţi masca pe pielea bine curăţată şi umedă şi lăsaţi-o timp de 15 minute, apoi clătiţi faţa cu apă la temperatura camerei. În final, frecaţi tenul cu suc de castraveţi rece sau cu cubuleţe de gheaţă din ceai verde.