Rețete contra vaselor de sânge vizibile, de pe obraz

Elena Josan
Gheață cosmetică

Pentru întă­rirea vaselor de sânge faciale e bine să efectuați în mod regulat masarea pielii cu gheață cosmetică. Se prepară o infu­zie dintr-un amestec de ceai verde, mu­șețel și măceșe, în cantități egale. Se opăresc două lingurițe de amestec cu două căni de apă clocotită și se infu­zează 20 de minute. Se filtrează prin tifon, se răcește și se toarnă în forme pentru gheață. Cubulețele de gheață se folosesc pentru masajul feței, cu miș­cări circulare. Această procedură va face pielea fermă și catifelată.

Mască cu tomate verzi - este un remediu eficient contra vaselor de sân­ge vizibile. Se prepară un piure din una - două roșii necoapte, verzi, se adaugă jumătate de linguriță de muștar sau ulei de măsline și se amestecă bine. Masca se aplică uni­form, într-un strat gros, pe suprafața pielii, și se lasă timp de 10-15 minute, după care se spală cu apă caldă. În final, tenul se tamponează cu suc de aloe rece (în acest scop, pen­tru câteva ore înainte de începerea pro­cedurii, frun­zele plantei se pun în fri­gider).

Mască de cătină - se amestecă bine, în proporții egale, o lingură de boa­be de cătină coapte, cu brânză de vaci sau smântână. A­mes­tecul se întin­de pe în­treaga su­prafață a pielii și se lasă timp de ju­mă­tate de oră. Apoi se clătește masca cu apă rece. Pentru a întări vasele de sân­ge, este suficient să efec­tuați proce­dura o dată pe săptă­mână.

Semințe de măceșe - se prepară o mască din semințe de măceșe uscate și râșnite într-o râșniță de cafea. Făina obținută se amestecă cu smântână, în proporții egale (câte jumătate de lingură). Se adaugă în amestec trei-cinci picături de suc de lămâie și trei picături de ulei esențial de mentă. A­plicați mas­ca pe pielea bine cură­țată și umedă și lăsați-o timp de 15 mi­nu­te, apoi clătiți fața cu apă la tem­pe­ratura camerei. În final, frecați tenul cu suc de castraveți rece sau cu cubulețe de gheață din ceai verde.