A băilor în cadă, fireşte, fiindcă băile de mare şi soare au plecat, odată cu berzele, spre orizonturi mai calde. Dar nu e de colo nici o baie caldă şi parfumată, îmbogăţită cu arome şi cu... fulgi de ovăz. Ei da, aţi auzit bine! Pe cât de prielnici le sunt stomacului nostru şi sănătăţii, tot pe atât de bine îi fac şi pielii, mai ales celei uscate, obosite sau iritate. Energizanţi şi anti-inflamatori, fulgii de ovăz atenuează asperităţile şi mâncărimile, înmuind totodată pielea. Se combină de minune cu esenţe aromate şi lapte, după cum rezultă din reţetele pe care vi le oferim.
Baie calmantă
Măcinaţi 200 de grame de fulgi de ovăz cu râşniţa de cafea, apoi amestecaţi pulberea obţinută cu 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Turnaţi amestecul în baia umplută cu apă caldă. Rămâneţi în ea 15 minute. Înmoaie pielea, calmează mâncărimile şi erupţiile.
Baie pentru piele uscată
Măcinaţi fin 200 grame de fulgi de ovăz şi presăraţi pulberea pe apa din baie. Adăugaţi 10 picături de ulei aromat de lavandă sau muşeţel şi amestecaţi bine apa cu mâna. Scufundaţi-vă în apă 20 de minute, iar când ieşiţi, nu vă frecaţi cu prosopul, ci înveliţi-vă doar în el.
Baie hidratantă cu muşeţel
Amestecaţi într-un castron de sticlă 4 linguri de muşeţel uscat, 500 ml de lapte integral şi 120 de grame de fulgi de ovăz măcinaţi. Amestecaţi muşeţelul şi laptele şi lăsaţi-le peste noapte să macereze în frigider. A doua zi, pasaţi compoziţia printr-un tifon, direct în apa din baie. Presăraţi pe apa caldă şi pulberea de fulgi de ovăz. Staţi în cadă 15 minute, apoi înveliţi-vă într-un prosop, fără să vă frecaţi. Când pielea e încă umedă, aplicaţi pe ea un lapte de corp, pentru a fixa umezeala.
Baie relaxantă
Amestecaţi 2 linguri de lapte praf cu 10 picături de ulei aromat de lavandă şi cu 200 grame de fulgi de ovăz măcinaţi. Turnaţi compoziţia în apa din baie, cât mai caldă. Amestecaţi cu mâna, ca să se dizolve laptele praf şi uleiul, apoi intraţi în cadă şi staţi 15 minute.