Ceai de lămâie
Cum se prepară: se taie o lămâie (bine spălată înainte) în două jumătăți, care se storc în ceașca din care se va bea ceaiul. Fructul stors - cojile - se taie bucăți și se lasă la fiert 15 minute, la foc mic, în 400 ml de apă. În timpul fierberii, vasul trebuie să fie acoperit. Ceaiul rezultat se toarnă peste sucul de lămâie din ceașcă. Se bea înainte de masă cu o jumătate de oră, de 2 ori pe zi. Cura se ține cel puțin 3 săptămâni.
Macerat de lămâie
Cum se prepară: peste o lămâie tăiată felii subțiri (cu tot cu coajă) și 2 linguri de flori de mușețel, se toarnă 400 ml de apă clocotită, se acoperă și se lasă peste noapte. Dimineața se strecoară și se bea pe stomacul gol. Cura se ține cel puțin 3 săptămâni.