Lămâie contra grăsimii

Iulia Vlad
Dacă în ultima vreme ați luat câteva kilograme în plus, aveți ocazia să le dați jos rapid, cu ajutorul unor preparate din lămâie. Uleiurile volatile și substanțele active din sucul și coaja de lămâie au darul de a împiedica depunerile de grăsime și de a le dizolva.

Ceai de lămâie

Cum se prepară: se taie o lă­mâie (bine spălată înainte) în două jumătăți, care se storc în ceașca din care se va bea ceaiul. Fructul stors - cojile - se taie bu­căți și se lasă la fiert 15 minute, la foc mic, în 400 ml de apă. În timpul fier­berii, vasul trebuie să fie acoperit. Ceaiul rezultat se toarnă pes­te sucul de lămâie din ceașcă. Se bea înainte de masă cu o ju­mă­tate de oră, de 2 ori pe zi. Cura se ține cel puțin 3 săptămâni.

Macerat de lămâie

Cum se prepară: peste o lă­mâie tăiată felii subțiri (cu tot cu coajă) și 2 linguri de flori de mușețel, se toarnă 400 ml de apă clocotită, se aco­peră și se lasă peste noap­te. Dimineața se strecoară și se bea pe stomacul gol. Cura se ține cel puțin 3 săptămâni.