După lunga perioadă de iarnă, pielea cenuşie, spălăcită şi plină de impurităţi trebuie să fie curăţată în profunzime. Peeling-ul pe care vi-l recomandăm îndepărtează scuamele şi stimulează irigarea cu sânge: amestecaţi 12-15 linguri de argilă cu aceeaşi cantitate de apă, adăugaţi câteva picături de ulei eteric (rozmarin, mentă, lămâie etc.) şi aplicaţi-o pe faţă şi pe corp. Lăsaţi-o să acţioneze 30 de minute, după care spălaţi-vă bine sub duş.
Ten ca spuma laptelui
Iată o mixtură care acum, primăvara, "aprovizionează" tenul - din interior - cu tot ce are nevoie pentru a fi neted şi proaspăt: amestecaţi 100 g iaurt cu 100 ml zeamă de portocale, 1 linguriţă de miere şi 1 vârf de cuţit de cardamom (e un condiment care se comercializează în plicuri).
Mască suedeză
Învioraţi-vă tenul cu o mască preparată din: 3 linguri de brânză de vaci (scursă), 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură de zer şi 1 lingură ulei de germeni de grâu. Se amestecă bine, se aplică masca pe faţă, se acoperă cu un prosop umed, se lasă să acţioneze 20-30 de minute şi apoi se spală cu apă călduţă.
Nu uitaţi gâtul!
Iarna, puloverele pe gât şi şalurile groase provoacă reducerea grăsimii naturale a pielii. De aceea, acum, primăvara, faceţi, din când în când, împachetări cu ulei. Încălziţi puţin ulei de germeni de grâu sau de măsline şi întindeţi-l cu o pensulă moale pe toată pielea gâtului. Puneţi deasupra un prosop umed sau, şi mai bine, o folie de plastic şi lăsaţi uleiul să pătrundă circa o oră. În majoritatea cazurilor, acesta este complet absorbit. Dacă nu, ştergeţi resturile cu un tampon de vată sau o cârpă moale.
Baie contra celulitei
Mai ales primăvara, când se poartă fustele mini şi îmbrăcămintea lejeră, celulita devine un coşmar. Introdus în apa de baie, amestecul pe care vi-l recomandăm elimină reziduurile şi impulsioneză irigarea sanguină. Deci: amestecaţi 1/2 pahar de smântână cu 5 picături de ulei de ienupăr şi 5 picături de ulei de muşcată, turnaţi-le în apa de baie, staţi în cadă 10-15 minute şi, după ce ieşiţi, masaţi-vă pielea cu o loţiune astringentă (uleiurile aromate se găsesc în comerţ).
Tratament pentru păr lucios
Aerul uscat din încăperi şi căciulile de lână purtate pe timpul iernii i-au dăunat părului, care şi-a pierdut luciul, se electrizează şi nu se lasă pieptănat. Reţeta următoare face minuni: amestecaţi 5-10 linguri de ulei de plante (în funcţie de lungimea părului) cu 5 picături de ulei eteric de lămâie şi cu un firicel de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă; masaţi amestecul pe părul umed, legaţi-vă la cap cu un prosop şi lăsaţi să pătrundă bine circa o oră. Apoi spălaţi-vă cu un şampon uşor.