Rețete de primăvară

Redactia
Revigorant pentru față și corp

După lunga perioadă de iarnă, pie­lea cenușie, spălăcită și plină de im­pu­rități trebuie să fie curățată în pro­fun­zime. Peeling-ul pe care vi-l recoman­dăm îndepărtează scuamele și stimu­lea­ză iri­garea cu sânge: ames­te­cați 12-15 linguri de argilă cu aceeași can­ti­tate de apă, adăugați câteva picături de ulei eteric (rozmarin, men­tă, lămâie etc.) și apli­cați-o pe față și pe corp. Lă­sați-o să acționeze 30 de minute, după care spălați-vă bine sub duș.

Ten ca spuma laptelui

Iată o mixtură care acum, pri­mă­vara, "aprovi­zio­nează" tenul - din interior - cu tot ce are nevoie pen­tru a fi neted și proaspăt: amestecați 100 g iaurt cu 100 ml zeamă de portocale, 1 linguriță de miere și 1 vârf de cuțit de cardamom (e un con­diment care se comer­cializează în plicuri).

Mască suedeză

Înviorați-vă te­nul cu o mască pre­parată din: 3 linguri de brânză de vaci (scursă), 1 lingură zeamă de lă­mâie, 1 lin­gură de zer și 1 lingură ulei de ger­meni de grâu. Se amestecă bi­ne, se aplică masca pe față, se acoperă cu un prosop umed, se lasă să acționeze 20-30 de minute și apoi se spală cu apă călduță.

Nu uitați gâtul!

Iarna, puloverele pe gât și șalurile groase provoacă redu­ce­rea grăsimii na­turale a pie­lii. De aceea, acum, pri­mă­vara, faceți, din când în când, împa­chetări cu ulei. Încălziți puțin ulei de ger­meni de grâu sau de măs­li­ne și în­tindeți-l cu o pensu­lă moale pe toată pie­lea gâtului. Puneți deasupra un pro­sop umed sau, și mai bine, o folie de plastic și lăsați uleiul să pătrundă circa o oră. În majoritatea cazurilor, acesta este com­plet absorbit. Dacă nu, ștergeți res­tu­rile cu un tampon de vată sau o cârpă moale.

Baie contra celulitei

Mai ales primăvara, când se poartă fustele mini și îmbrăcămintea le­jeră, ce­lulita devine un coșmar. Introdus în apa de baie, ames­tecul pe care vi-l re­co­mandăm eli­mi­nă rezi­duurile și im­pul­sioneză irigarea san­g­uină. Deci: ames­te­cați 1/2 pahar de smântână cu 5 pi­cături de ulei de ie­nupăr și 5 picături de ulei de muș­cată, tur­nați-le în apa de baie, stați în cadă 10-15 minute și, după ce ie­șiți, masați-vă pielea cu o lo­țiune as­trin­gentă (uleiurile aromate se gă­sesc în co­merț).

Tratament pentru păr lucios

Aerul uscat din încăperi și căciulile de lână purtate pe timpul iernii i-au dăunat părului, care și-a pierdut luciul, se electrizează și nu se lasă pieptănat. Re­țe­ta următoare face mi­nuni: ames­tecați 5-10 lin­guri de ulei de plante (în funcție de lungimea pă­ru­lui) cu 5 pi­cături de ulei eteric de lămâie și cu un fi­ricel de zeamă de lă­mâie proaspăt stoar­să; ma­sați amestecul pe pă­rul umed, lega­ți-vă la cap cu un prosop și lăsați să pătrundă bi­ne circa o oră. Apoi spălați-vă cu un șam­pon ușor.