Monica - Baia Mare
Nu trebuie să urmezi "zeci de sfaturi", ci doar pe cele care îţi pot fi de folos. Dacă eşti o cititoare fidelă a revistei noastre, caută în colecţie, pentru că am publicat, nu o dată, adevărate lecţii de luptă cu celulita. Dacă ne-ai descoperit însă doar de curând, ţine seama de următoarele sfaturi: dacă e moştenită genetic (interesează-te în familie dacă mai suferă cineva de ea), celulita nu poate să fie înlăturată, decât de bisturiul chirurgului estetician. Dacă a apărut spontan, e o dovadă de lipsă de mişcare şi alimentaţie proastă. În cazul acesta, se recomandă eterna, dar nelipsita dietă cu fructe şi zarzavaturi, ingurgitarea a cel puţin 2 l de apă pe zi, gimnastică specială pentru zonele cu grăsimi şi o corectă îngrijire a corpului: masaje, comprese, periaj şi împachetări. Ca să "nu pleci acasă cu mâna goală", îţi dăm o reţetă plină de bune urmări: terapia cu căldură (menită să accelereze circulaţia sângelui către zonele reci, cu grăsimi, care altminteri nu pot fi dizolvate). Metoda e simplă: se masează energic cu o perie cu păr natural zonele atinse de celulită (sau se frământă cu mâna până se înroşesc), apoi se aplică pe ele comprese cu untdelemn de măsline, cald sau fierbinte (fără a arde pielea, atenţie!), care se înfăşoară în folii de plastic, iar peste ele se aşează un prosop. După înlăturarea compreselor (se ţin cam o jumătate de oră), se spală locul cu apă caldă, apoi se unge cu un strat subţire de Revulsin (pielea se înroşeşte şi arde uşor). Metoda nu exclude însă dieta cu legume şi fructe, gimnastica.
"Arăt cu zece ani mai tânără decât sunt. Până acum, m-am descurcat doar cu ajutor de la mama natură, dar simt că perioada de graţie se apropie de sfârşit. Există sfaturi de «viaţă înţeleaptă» pentru o femeie de 39 de ani?"
Corina - Timişoara
Un studiu realizat de cosmeticienii englezi arată că în viaţa femeilor există două faze precise în care ele au absolută nevoie de îngrijire a tenului şi a epidermei de pe întregul corp: între 17 şi 34 de ani şi între 45 şi 54 de ani. Dacă e să le daţi crezare, deocamdată, dvs. vă aflaţi în relaş... Totuşi, aceiaşi specialişti mai dau un sfat, de care e bine să ţineţi seama: pielea matură are nevoie de un timp mai îndelungat ca să-şi refacă stratul protector. În concluzie: folosiţi doar produse cosmetice blânde, demachiante (de preferinţă naturale), dar deloc săpun sau creme depilatoare, care înlătură aciditatea pielii. La final, un P.S.: cei mai mari duşmani ai tenului sunt - soarele, tutunul, alcoolul, stresul şi lipsa odihnei.