Întrebați-ne, vă răspundem

Redactia
"Am doar 24 de ani și sunt dispe­rată să văd cum coapsele mele și chiar zona din interiorul ge­nunchilor mi se acoperă de o piele grăsoasă, care sea­mănă, așa cum se spune, cu coaja de porto­cală. Ce să fac? Am urmat zeci de sfaturi, dar celulita rămâne la lo­cul ei!"

Monica - Baia Mare

Nu trebuie să urmezi "zeci de sfa­turi", ci doar pe cele care îți pot fi de folos. Dacă ești o cititoare fidelă a re­vistei noastre, caută în colecție, pentru că am publicat, nu o dată, adevărate lec­ții de luptă cu celulita. Dacă ne-ai desco­perit însă doar de curând, ține seama de următoarele sfaturi: dacă e moștenită genetic (interesează-te în familie dacă mai suferă cineva de ea), celulita nu poa­­te să fie înlăturată, decât de bisturiul chirurgului estetician. Da­că a apărut spon­tan, e o dovadă de lip­să de mișcare și alimentație proas­tă. În cazul acesta, se recomandă eter­na, dar nelipsita die­tă cu fructe și zar­za­vaturi, ingurgitarea a cel puțin 2 l de apă pe zi, gim­nas­­tică spe­cială pen­tru zo­nele cu grăsimi și o corectă îngrijire a corpu­lui: masaje, com­prese, periaj și împa­chetări. Ca să "nu pleci acasă cu mâna goală", îți dăm o re­țetă plină de bu­ne urmări: terapia cu căldură (menită să ac­celereze cir­culația sân­gelui către zone­le reci, cu grăsimi, care alt­minteri nu pot fi dizol­vate). Me­to­da e simplă: se ma­sea­ză energic cu o perie cu păr natu­ral zonele atinse de celulită (sau se fră­mântă cu mâna până se în­roșesc), apoi se aplică pe ele com­pre­se cu untdelemn de măsline, cald sau fier­binte (fără a arde pielea, atenție!), care se înfășoară în folii de plastic, iar peste ele se așează un prosop. După în­lă­turarea comprese­lor (se țin cam o ju­mă­tate de oră), se spală locul cu apă caldă, apoi se unge cu un strat subțire de Revulsin (pielea se înroșește și arde ușor). Metoda nu ex­clude însă dieta cu legume și fructe, gim­nastica.



"Arăt cu zece ani mai tânără decât sunt. Până acum, m-am des­cur­cat doar cu ajutor de la mama natură, dar simt că perioada de grație se apropie de sfârșit. Există sfaturi de «viață înțeleaptă» pentru o femeie de 39 de ani?"

Corina - Timișoara


Un studiu realizat de cosmeticienii englezi arată că în viața femeilor există două faze precise în care ele au abso­lută nevoie de îngri­jire a tenului și a epider­mei de pe întregul corp: între 17 și 34 de ani și între 45 și 54 de ani. Dacă e să le dați cre­zare, deo­cam­­da­tă, dvs. vă aflați în relaș... To­tuși, aceiași spe­­­cia­liști mai dau un sfat, de care e bine să țineți sea­ma: pie­lea matură are ne­voie de un timp mai înde­lun­gat ca să-și refacă stratul protector. În con­clu­zie: folo­siți doar produse cos­metice blânde, dema­chian­te (de pre­ferință na­turale), dar de­loc săpun sau cre­me depilatoare, care înlătură aci­di­tatea pielii. La final, un P.S.: cei mai mari duș­mani ai tenului sunt - soarele, tu­tunul, alcoolul, stresul și lipsa odihnei.