Înlocuirea meselor
Este o metodă uşoară şi sănătoasă de a slăbi. Nutriţioniştii au descoperit că înlocuirea unei mese sau a două mese pe zi cu o porţie de alimente lichide e la fel de eficientă ca un regim de slăbit convenţional.
Ce trebuie să conţină un "înlocuitor" de masă, pentru efecte maxime? Să aibă un conţinut ridicat de proteine de înaltă calitate, fibre şi un conţinut scăzut de carbohidraţi şi de grăsimi "sănătoase".
Ingrediente: "baza" este constituită, pentru o porţie, din 400-450 ml de lichid. Alegeţi între următoarele:
* Zer - satură, se digeră uşor şi conţine unele dintre cele mai bune proteine pentru construcţie musculară.
* Lapte, iaurt, lapte bătut, kefir, semidegresate. Cazeina, proteina din lapte, se digeră lent şi vă ajută să nu simţiţi foamea. Laptele sau iaurtul de soia, laptele de migdale, de cocos, de ovăz, de orez (toate fără zahăr adăugat) - sunt ideale, pentru cei care nu pot digera bine laptele sau derivatele lui.
* Grăsimile - la o porţie de lichide, adăugaţi şi câte o jumătate de linguriţă de grăsime, la alegere: ulei de măsline, de floarea-soarelui, in, presate la rece.
* Fructe: adăugaţi la o porţie de lichid două linguri de fructe, pentru conţinutul lor de carbohidraţi şi vitamine: banană, piersică, zmeură, fragi, căpşuni, mure, afine, coacăze, pepene galben, papaya.
* Fibre: 2-3 linguri de tărâţe de grâu sau de ovăz, orz, orez.
Preparare: puneţi în blender cei 400 ml de lichid, cu o jumătate de linguriţă de grăsime, 2 linguri de fructe mărunţite şi 2-3 linguri de tărâţe, puţină scorţişoară praf sau alte condimente, după gust. Amestecaţi şi beţi imediat.
Stop masă la ora 17
Eliminarea meselor după ora 17 e o modalitate de a limita numărul de calorii pe care le consumăm zilnic, şi prin aceasta, de a slăbi. De asemenea, este o strategie de a extinde perioada dintre ultima masă şi micul dejun, oferind corpului timpul necesar pentru a procesa alimentele de la mesele anterioare, pentru a elimina deşeurile, toxinele, şi a arde depozitele de grăsime pentru a-şi procura energia de care are nevoie. Totuşi, oprirea meselor după ora 17 nu vă ajută la pierderea în greutate, dacă până atunci consumaţi mai multe calorii decât corpul are nevoie. Un studiu realizat de nutriţioniştii finlandezi a arătat că această restricţionare a meselor până la ora 17 a avut ca rezultat nu doar reducerea masei de grăsime, ci şi scăderea riscului apariţiei diabetului şi a bolilor de inimă şi de rinichi.