Înlocuirea meselor
Este o metodă ușoară și sănătoasă de a slăbi. Nutriționiștii au descoperit că înlocuirea unei mese sau a două mese pe zi cu o porție de alimente lichide e la fel de eficientă ca un regim de slăbit convențional.
Ce trebuie să conțină un "înlocuitor" de masă, pentru efecte maxime? Să aibă un conținut ridicat de proteine de înaltă calitate, fibre și un conținut scăzut de carbohidrați și de grăsimi "sănătoase".
Ingrediente: "baza" este constituită, pentru o porție, din 400-450 ml de lichid. Alegeți între următoarele:
* Zer - satură, se digeră ușor și conține unele dintre cele mai bune proteine pentru construcție musculară.
* Lapte, iaurt, lapte bătut, kefir, semidegresate. Cazeina, proteina din lapte, se digeră lent și vă ajută să nu simțiți foamea. Laptele sau iaurtul de soia, laptele de migdale, de cocos, de ovăz, de orez (toate fără zahăr adăugat) - sunt ideale, pentru cei care nu pot digera bine laptele sau derivatele lui.
* Grăsimile - la o porție de lichide, adăugați și câte o jumătate de linguriță de grăsime, la alegere: ulei de măsline, de floarea-soarelui, in, presate la rece.
* Fructe: adăugați la o porție de lichid două linguri de fructe, pentru conținutul lor de carbohidrați și vitamine: banană, piersică, zmeură, fragi, căpșuni, mure, afine, coacăze, pepene galben, papaya.
* Fibre: 2-3 linguri de tărâțe de grâu sau de ovăz, orz, orez.
Preparare: puneți în blender cei 400 ml de lichid, cu o jumătate de linguriță de grăsime, 2 linguri de fructe mărunțite și 2-3 linguri de tărâțe, puțină scorțișoară praf sau alte condimente, după gust. Amestecați și beți imediat.
Stop masă la ora 17
Eliminarea meselor după ora 17 e o modalitate de a limita numărul de calorii pe care le consumăm zilnic, și prin aceasta, de a slăbi. De asemenea, este o strategie de a extinde perioada dintre ultima masă și micul dejun, oferind corpului timpul necesar pentru a procesa alimentele de la mesele anterioare, pentru a elimina deșeurile, toxinele, și a arde depozitele de grăsime pentru a-și procura energia de care are nevoie. Totuși, oprirea meselor după ora 17 nu vă ajută la pierderea în greutate, dacă până atunci consumați mai multe calorii decât corpul are nevoie. Un studiu realizat de nutriționiștii finlandezi a arătat că această restricționare a meselor până la ora 17 a avut ca rezultat nu doar reducerea masei de grăsime, ci și scăderea riscului apariției diabetului și a bolilor de inimă și de rinichi.
Pentru a vă atinge obiectivul, acela de a slăbi, e necesar ca până la ora 17 să repartizați 3-4 mese egale și echilibrate, bogate în proteine vegetale (linte, orez, fasole), legume și fructe. După această oră sunt permise doar apa plată, apa minerală, ceaiurile din plante și cafeaua neîndulcite.