Demachiant
Dimineaţa, după curăţirea obişnuită a obrazului, se şterge faţa cu un tampon de vată îmbibat cu şampanie rece. Se lasă să se usuce pe faţă, apoi se aplică o cremă de zi hidratantă.
Gheaţă cosmetică
Se folosesc cubuleţe de şampanie îngheţată, pentru tonifierea tenului, frecând uşor obrazul cu ele. Procedeul nu se recomandă dacă aveţi o afecţiune a căilor respiratorii, sinuzită cronică sau capilare fragile.
Mască tonică
Se prepară o pastă din circa 100 ml şampanie, 120 g de argilă (de preferat albă) şi 2 linguri de smântână. Se aplică pe tenul spălat, vreme de 20 de minute, timp în care e bine să stăm relaxate şi să nu vorbim. Masca se spală cu apă caldă, apoi se aplică o cremă nutritivă. Tenul capătă un aspect tânăr şi sănătos. Masca are şi efecte de albire a pielii. Se aplică de 2 ori pe săptămână.
Baie cu şampanie
În cada umplută cu apă caldă, se adaugă un pahar de şampanie, un pahar de lapte praf şi jumătate de pahar de sare de mare. Amestecul se omogenizează în prealabil. Are un efect calmant, detoxifiant şi de anti-îmbătrânire.
Mască pentru păr sănătos
Înainte de spălarea obişnuită cu şampon, se aplică pe păr 50 ml de şampanie, în care putem adăuga 2 picături de ulei esenţial natural. Urmează spălatul şi clătitul normal. Şampania oferă părului o strălucire intensă, îl face mătăsos, întăreşte rădăcinile, prevenind căderea firelor de păr.