Multe secole mai târziu, în 1958, de aceeaşi părere a fost şi medicul american Max Gerson, care a inclus-o în "terapia Gerson" - o metodă elaborată de el împotriva cancerului şi a mai multor boli, printre care şi obezitatea.
Pe scurt, aveţi nevoie de rădăcini de pătrunjel, păstârnac, ţelină, morcov, de cartofi, ceapă, roşii, în cantităţi egale. Legumele se spală bine, se taie bucăţi mari, se pun în oală, se toarnă apă peste ele - în funcţie de consistenţa dorită a supei - şi se fierb la foc foarte mic, aproximativ 2 ore, cu capac cât mai etanş (nu se foloseşte oala sub presiune). După ce au fiert, se pasează prin sita din inox şi se amestecă cu apa în care au fiert. Nu se adaugă sare. Se păstrează la frigider cel mult două zile şi se încălzeşte doar cantitatea care se consumă.
Cum putem slăbi cu ajutorul ei? Două zile pe săptămână consumăm doar supa lui Hipocrate, repartizată de-a lungul zilei în mai multe porţii mici, de câte ori ne este foame. Gustoasă, foarte bogată în minerale (în special potasiu) şi în fibre, ne ajută să slăbim 1-2 kg pe săptămână, dacă în celelalte zile avem o alimentaţie echilibrată.