Multe secole mai târziu, în 1958, de aceeași părere a fost și medicul american Max Gerson, care a inclus-o în "terapia Gerson" - o metodă elaborată de el împotriva cancerului și a mai multor boli, printre care și obezitatea.
Pe scurt, aveți nevoie de rădăcini de pătrunjel, păstârnac, țelină, morcov, de cartofi, ceapă, roșii, în cantități egale. Legumele se spală bine, se taie bucăți mari, se pun în oală, se toarnă apă peste ele - în funcție de consistența dorită a supei - și se fierb la foc foarte mic, aproximativ 2 ore, cu capac cât mai etanș (nu se folosește oala sub presiune). După ce au fiert, se pasează prin sita din inox și se amestecă cu apa în care au fiert. Nu se adaugă sare. Se păstrează la frigider cel mult două zile și se încălzește doar cantitatea care se consumă.
Cum putem slăbi cu ajutorul ei? Două zile pe săptămână consumăm doar supa lui Hipocrate, repartizată de-a lungul zilei în mai multe porții mici, de câte ori ne este foame. Gustoasă, foarte bogată în minerale (în special potasiu) și în fibre, ne ajută să slăbim 1-2 kg pe săptămână, dacă în celelalte zile avem o alimentație echilibrată.