Decoct de portocale cu miere
Spălaţi bine două portocale, tăiaţi-le felii şi puneţi-le să fiarbă (cu tot cu coajă) într-un litru de apă, timp de 15 minute. Lăsaţi-le să se răcească în vasul acoperit, strecuraţi ceaiul şi adăugaţi o lingură de miere. Se beau câte 3 pahare pe zi, între mese.
Infuzie cu coji de portocale uscate
Curăţaţi coaja unei portocale, spălaţi-o bine, apoi tăiaţi-o în bucăţi mai mici şi lăsaţi-le la uscat într-un loc răcoros. Le puteţi folosi pentru ceai. Puneţi o cană de apă la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi o lingură de coajă de portocală. Lăsaţi să dea în câteva clocote, infuzaţi-le 15-20 de minute în vasul acoperit cu capac, apoi strecuraţi. Beţi 2-3 ceşti pe zi.