Ceai de portocale

Iulia Vlad
Dacă doriți un ceai aromat, sănătos, și în același timp, un re­mediu excelent pentru pierderea în greutate, cea­iul de portocale este o alegere potrivită. Atât pulpa portocalei, cât și coaja conțin substanțe ajutătoare în combaterea obezității, activând meta­bolismul și eliminând grăsimile.

Decoct de portocale cu miere

Spălați bine două portocale, tăiați-le felii și puneți-le să fiarbă (cu tot cu coajă) într-un litru de apă, timp de 15 minute. Lăsați-le să se răcească în vasul acoperit, strecurați ceaiul și adăugați o lingură de miere. Se beau câte 3 pahare pe zi, între mese.

Infuzie cu coji de portocale uscate

Curățați coaja unei portocale, spălați-o bine, apoi tăiați-o în bucăți mai mici și lă­sați-le la uscat într-un loc răcoros. Le puteți folosi pentru ceai. Puneți o cană de apă la fiert și când clocotește, adău­gați o lingură de coajă de portocală. Lăsați să dea în câteva clocote, infu­zați-le 15-20 de minute în vasul aco­perit cu capac, apoi strecurați. Beți 2-3 cești pe zi.