Parfumat, acrișor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir de tinerețe, care înviorează corpul și mintea. Poate fi preparat într-o varietate mare, servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Deși este o băutură energizantă, nu conține cafeină.
Dacă doriți să slăbiți, frumoasele flori purpurii vă pot sprijini eforturile. Bogat în substanțe nutritive, flavonoide și minerale, vitamina C, hibiscus reduce absorbția de grăsimi și de carbohidrați din alimente și prin aceasta ajută celor care vor să slăbească sau să își mențină greutatea optimă. De asemenea, are proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că ne poate scăpa de apa în exces din țesuturi.
Ceai de hibiscus
Mod de preparare: peste 4-5 flori de hibiscus uscate turnați o ceașcă de apă clocotită. Acoperiți și lăsați 10 minute, apoi strecurați. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roșu. 4-5 cești pe zi vă ajută organismul să accelereze metabolismul, să elimine excesul de apă și să îmbunătățească digestia. Ceaiul de hibiscus se găsește la Plafar și la magazinele cu produse din plante.