Am 26 de ani şi citesc revista dvs. de când am descoperit literele. Săptămâna trecută am citit articolul despre părţile negative ale internetului. Cred că ar trebui să dăm şi un drept la replică efectelor pozitive. Sunt de părere că tinerii care au murit la revoluţie au dat românilor libertate. Un cuvânt mare, dar prost înţeles. Libertatea de a alege este mai presus de orice.
Internetul este cel mai ieftin mijloc de a da maselor acces spre cultură: să ai un mare compozitor, un mare scriitor, un mare pictor, doar la un click distanţă mi se pare un mare pas înainte. Să ai acces la informaţie, nepreţuit. Se spune că informaţia este putere, tinerii stau pe o mină de aur şi preferă să piardă timpul. Este adevărat că la nivel mondial se practică o "toxiinfecţie informaţională", dar să ai posibilitatea şi libertatea să descoperi atâtea lucruri bune... Peste tot se întâmplă şi fapte ruşinoase, trebuie să ni le asumăm, singurii de vină că pierdem vremea, pe internet sau în afara lui, suntem chiar noi.
Google Earth oferă posibilitatea vizualizării oraşelor, la nivel stradal, poţi vizita muzee în varianta 3D, marile catedrale ale lumii sunt şi ele acolo. Multe lucruri frumoase aşteaptă să fie descoperite. Numai că, ce este frumos se lasă aşteptat. Oamenii preferă lucrurile facile, cu satisfacerea imediată a plăcerii, care pe termen lung se dovedesc a fi găunoase. Pe youtube am găsit un teatru radiofonic din arhivă, concerte de operă. Pot citi liniştit "Le Figaro", "New York Times". Pot urmări bursa. Pe airpano.com pot vedea panoramele a numeroase oraşe. Înainte, pentru a accesa o carte, pierdeam ore. Acum, dacă citesc o carte (de exemplu "Pendulul lui Foucault"), pot căuta pe google referinţele autorului.
Nu înţeleg de ce tinerii îşi doresc ca, după ce au avut un eşec, să fi fost constrânşi. "Trebuia să mă fi bătut, ca să te ascult". Păi, şi libertatea asta... Nu zice nimeni că nu există şi libertatea de a o da în bară...
Sunt conştient că multă lume urmează calea cea bună şi nu cred că trebuie să promovăm atât de mult metode de pierdere a timpului (ex. Facebook).
Mulţumesc! O săptămână minunată!
ADRIAN STĂNCULESCU - e-mail: stanculescuadrian@yahoo.com
P.S. Ar fi o idee minunată să aveţi în revistă şi o rubrică despre internet. De exemplu: Pastila de net, în care să prezentaţi în fiecare săptămână un site util.
(Într-adevăr, minunată idee! Iar ca minunea să se împlinească, îţi facem ţie invitaţia să ţii această rubrică în "Formula AS". Articolul tău e o dovadă de competenţă pe care ne-am bucura să o promovăm. Contactează-ne. "Formula AS")